Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Πίνοντας μπάφους και παίζοντας Ρro! (Μιχάλης, ο έξω δεξιά)

Πρόκειται για την νέα τάση της εποχής και αναφέρομαι και στα δύο σκέλη του!

Είναι μια καινούργια τρέλα που μας έχει πιάσει εμάς τους Έλληνες και όχι μόνο. Μικροί, μεγάλοι, ειδήμονες, άμπαλοι, λογικοί, τρελοί....όλοι παίζουνε pro.

Άλλοι, όπως εγώ, υποστηρίζουν οτι είναι αγχολυτικό. Άλλοι απολαμβάνουν το κάπνισμα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Άλλοι τον καφέ, το ουισκάκι, την μπυρίτσα!


Όρε γλέντια!
Άλλοι παίζουνε μόνο και μόνο για την ικανοποίηση που τους δίνει η δεδομένη ήττα τους (2-0 απ' τα αποδυτήρια "χάνουμε" σαν να λέμε) καθότι άμπαλος στην πραγματικότητα, άμπαλος και στο Pro, έτσι ώστε να κλαίγονται αμέσως μετά λέγοντας οτι τους έφταιγε η διαιτησία, η μπάλα, το χορτάρι, το γήπεδο και ίσως και το οτι στις επιλογές έβαλε ο αντίπαλος τους να βρέχει και δεν μπορούν να παίξουν το τόπι με βροχή! Παρ' όλα ταύτα όμως άμπαλος μεν με πάθος για το άθλημα δε!

Η τελευταία κατηγορία είναι αυτοί για τους οποίους δεν υπάρχει κανείς προφανής λόγος για να παίζουν...μα κανένας! Δεν απολαμβάνουν το παιχνίδι γιατί δεν ξέρουν να παίζουν! Δεν μπορούν να μάθουν γιατί δεν ακούνε οτι και αν τους λες! Δεν δέχονται την ήττα (όπως κάνω κι εγώ εδώ που τα λέμε) και γενικά κακοποιούν το άθλημα! Χαρακτηριστικό τους είναι οτι μετά την τρίτη ήττα σερί το γυρνάνε στο "Medal Of Honor"!



Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που το θεωρούν χάσιμο χρόνου αλλά αυτούς δεν τους αφορά το άρθρο μου...Εγώ για παράδειγμα θεωρώ χάσιμο χρόνου τα χαρτιά.

Για να πάμε στα του παιχνιδιού και...

Pro 2011.

Αξίζουν σημεία αναφοράς όλα τα προηγούμενα  Pro, απο το 1998 που βγήκε το πρώτο για το "play station 1" μέχρι το προηγούμενο Pro 2010. Αυτό το τελευταίο όμως φίλοι αναγνώστες είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Τάκλιν για σεμινάριο που σκοτώνουν (βλέπε Γιάχιτς...Βλέπε να μαθαίνεις) ωραία τελειώματα (βλέπε Σαλπιγγίδη...Δεν είναι όλες οι φάσεις για να κάνεις προβολή), και μπορείς να πάς την μπάλα ακριβώς προς την κατεύθυνση που θες και με την δύναμη που θες (εδώ δεν μπορώ να παραθέσω παραδείγματα γιατί πρέπει να του παραθέσω σχεδόν όλους πλην ελαχίστων εξαιρέσεων φέτος όπως Φουστέρ, Γκαρσία, Ιμπαγκάζα, Μενδρινός που δεν παίζει και Νίνης).



Θα βρεθούν πολλοί που θα πουν οτι τους άρεσε περισσότερο η προηγούμενη έκδοση και ας μην τα είχε όλα αυτά γιατί ήταν πιό απλοϊκό (δλδ μπορούσες να πάρεις έναν παίχτη και να τους περάσεις όλους)Ναι φίλε μου...όμως αυτό δεν είναι μπάλα. Τώρα όμως που πρέπει να βάλεις την φαντασία σου να δουλέψει και να παίξεις μπάλα είναι δύσκολο!



Ναι...και όμως το Pro έχει γίνει πλέον παιχνίδι που απωθεί του άμπαλους και αφορά συγκεκριμένο κοινό!!!

Οι πέντε κορυφαίες ομάδες του Pro 2011 Κατά την γνώμη μου:

Στο Νο 5) Μετά από σκέψη κατατάσσω την Μίλαν αποκλειστικά και μόνο λόγω της ποιότητας που διαθέτει από το κέντρο και μπροστά. Ρομπίνιο, Ροναλντίνιο (άσχετα που έφυγε), Πάτο, Πίρλο, Ιμπραίμοβιτς!



Στο Νο 4) Η Ίντερ. Καλή και σκληροτράχηλη ομάδα που κλείνει τους χώρους και τρέχει αν την αξιοποιήσεις σωστά. Μεγάλο ατού ο Σάμουελ Ετό!


Στο Νο 3) Η Μάντσεστερ Σίτι. Η καλύτερη Αγγλική ομάδα με πολύ δύναμη και ταχύτητα σε όλες τις γραμμές! Μεγάλη ποιότητα ο Ράιτ Φίλιπς και ο Κάρλος Τέβες! Εννοείται και το δίδυμο Τουρέ!


Στο Νο 2) Η Μπαρτσελόνα! Με μικρή διαφορά από την αμέσως επόμενη ομάδα αλλά με μικρές λεπτομέρειες που την ανεβάσουν μια θέση. Πολύ καλή και γρήγορη ομάδα αλλά πολύ "γατάκια" βρε παιδί μου! Τους φυσάς και πέφτουν! Ο καλύτερος παίχτης της Ο Αντρές Ινιέστα και αμέσως μετά Ο Λιονέλ Μέσσι!


Στο Νο 1) Η Ρεάλ Μαδρίτης! Η βασίλισσα είναι μία πλήρης ομάδα, δυνατή, γρήγορη, με έφεση στο σκοράρισμα και με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του παιχνιδιού, τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν μαρκάρεται με τίποτα..είναι εξωπραγματικός!


Οι ομάδες έκπληξη:

1. Η Ρόμα που είναι πολύ καλή με τον Αντριάνο μπροστά και με σφιχτή άμυνα.

2. Ο Ολυμπιακός που παραδόξως είναι πολύ καλή ομάδα ειδικά όταν έχει ποιοτικότερους αντιπάλους! Πάρα πολύ καλός ο Μήτρογλου! Δοκιμάστε τα πόδια του!

Η ομάδα φούσκα:

Η Τόττεναμ! Άμα την πάρετε θα καταλάβετε!

Και για το φινάλε......

Εμείς δημιουργήσαμε την δική μας "Dream Team" και σας παρουσιάζουμε την ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ F.C.



Μην προσπαθήσετε να την βρείτε....αυτή η ομάδα....."ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ"

Δημιουργείστε την δική σας "Dream Team" και προς θεού μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα και μερικούς από τους πιό άμπαλους φίλους σας!



Μιχάλης, ο έξω δεξιά

2 σχόλια:

  1. Για τον Ολυμπιακό ξέχασες να προσθέσεις τον Ιμπαγάζα.Είναι πολύ καλός με πολύ καλό σούτ.

    Ακόμα έχω γνωρίσει άμπαλους στην πραγματικότητα που είναι καλοί στο ΠΡΟ και παιχταράδες που δεν μπορούν να αρθρώσουν μια πάσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορώ να πώ οτι έχεις δίκαιο για τον Ιμπαγκάζα αλλά για το οτι ο άμπαλος μπορεί να είναι καλός στο PRO πιστεύω οτι ίσχυε μέχρι το PRO 2010. Εδω στο 2011 είναι δύσκολα τα πράγματα για τον άμπαλο! Παρ'όλα αυτά ναι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν παίζουν μπάλα αλλά έχουν ποδοσφαιρική αντίληψη! RESPECT λοιπόν σε αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή