Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Μπορούν τα παλικάρια ή δε μπορούν; (ΠΑΟ) (Μιχάλης ο έξω δεξιά)

Όταν στην αρχή της φετινής αγωνιστικής σεζόν, όλοι οι φίλοι και παράγοντες των πρασίνων ονειρεύονταν έναν ουτοπικό Παναθηναϊκό, με κάποια μεγάλα ονόματα να αποκτούνται και μεγάλους στόχους και υποσχέσεις να εμφανίζονται στον ορίζοντα της ομάδας, μάλλον κάτι δεν είχαν δει καλά...
 
Οι πράσινοι "πονούσαν" στο κέντρο της άμυνας, με τον Boumsong να έρχεται να δώσει την υπόσχεση για μια ισχυρή αμυντική γραμμή στην μετά-Χένρικσεν εποχή. Όμως μέχρι στιγμής εμφανίζεται κατώτερος των προσδοκιών!

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να βρει τον άξιο αντικαταστάτη του πανέξυπνου Δανού, αφού ο πλέον έμπειρος και βασικότερος στα πλάνα των προπονητών του είναι ο Γιόσου Σαριέσκι...Κάτι θα ξέρουν αυτοί που εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε.


Όσον αφορά τον Λουκά Βύντρα, τι μπορώ να πω εγώ από την στιγμή που θεωρείται αναντικατάστατος στο δεξί άκρο της άμυνας.

Σίγουρα έκανε μια αρκετά καλή χρονιά πέρσι όμως αν μια ομάδα με ιστορία και φιλοδοξίες σαν τον Παναθηναϊκό μπορεί να καλύψει της ανάγκες της, που δεν είναι μόνο στο αμυντικό κομμάτι αλλά και στην επιθετική ανάπτυξη, με τον Λουκά Βύντρα τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

Για να παίξεις πάντως σύγχρονο ποδόσφαιρό θεωρώ ότι δεν αρκεί μόνο το φιλότιμο!


Μια "ανοιχτή πληγή" ακόμα για τον Παναθηναϊκό ήταν η κεντρική του γραμμή. 

Οι "γηραιότεροι" Κώστας Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Γιώργος Καραγκούνης που κατά την περσινή τους χρονιά δεν μπορούμε να πούμε οτι προσέφεραν με τα τρεξίματά τους παρά μόνο με την εμπειρία τους, φορτώθηκαν άλλον έναν χρόνο στην πλάτη τους και χάσανε ακόμα περισσότερο από την έκρηξη, την ταχύτητα και την όρεξή τους στο γήπεδο, αν θέλετε!


Σε αυτή την "ανοιχτή πληγή", προπονητής και διοίκηση έριξαν αλάτι αφού δεν αποκτήθηκαν κεντρικά χαφ που να μπορούν να μαρκάρουν και να τρέξουν. Αποκτήθηκαν ο μεγάλος Λουίς Γκαρσία, που σίγουρα δεν αποκτήθηκε για τους λόγους που προανέφερα και ο Πλεσσίς που δεν πείθει!

Ο Κλέϊτον που μπορεί να βοηθήσει δεν παίζει, ένας παίκτης σαν τον Ίβανσιτς δεν ταίριαζε στην τακτική της ομάδας, ο Δημούτσος αν και είναι καλά και ταλαντούχος, δεν αγωνίζεται και τα "άστρα" αργοσβήνουν. Ο Νίνης είναι πολύ "λαϊτ" φέτος και ο Σιμάο φεύγει για να αγωνιστεί σε φιλικό της χώρας του και γυρνάει με 5 παραπανίσια κιλά σε 3 μέρες. 



Αποκτήθηκε ένα μεγάλο όνομα για  παρτενέρ  του Τζιμπρίλ Σισσέ , ο Σίντνει Γκοβού και όπως φάνηκε στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα, αν είχαν βοήθεια θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλα πράγματα με τη φαντασία και την εκτελεστική τους δεινότητα αντίστοιχα. Όμως, τα πράγματα δεν ήταν έτσι, αφού ο ΠΑΟ δεν είχε αρχή και τέλος και φυσικά δεν είχε ούτε μέση!

Και αν μου πείτε ότι η Μπαρτσελόνα δεν έχει αντίπαλο στο χορτάρι και δεν είχε τύχη το "τριφύλλι" θα σας πω ότι έχετε δίκιο, όμως τα προβλήματα υπήρχαν και φάνηκαν στο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη, όπου ήταν δύσκολο να βρει κανείς το χειρότερο παίκτη, αφού πολλοί διεκδικούν αυτό τον τίτλο.


Και το χειρότερο από όλα, εκεί που ο Παναθηναϊκός φαινόταν να βρίσκει ένα αξιόπιστο τερματοφύλακα στο πρόσωπο του Τζόρβα, αυτός θυμίζει τον περσινό Γκαλίνοβιτς. Αυτό και αν είναι είδηση!

«Χάος» είναι ο χαρακτηρισμός για την κατάσταση που επικρατεί στους πράσινους  και σίγουρα κάτι δεν πάει καλά, αφού η ομάδα είναι καρμπόν η κάκιστη ομάδα του περσινού Ολυμπιακού, του οποίου την κατάληξη θυμόμαστε.  Όλα αυτό δείχνουν ότι κάτι διαφορετικό πρέπει να γίνει, αφού οι πρώτες γκρίνιες άρχισαν και για το Νίκο Νιόπλια.


Μήπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πλησιάζει όλο και περισσότερο στο στρατόπεδο των πρασίνων;

Αυτή η αγωνιστική ίσως είναι η και η καθοριστικότερη…

Με εκτίμηση και απέραντη αγάπη προς τους ήρωες των γηπέδων και προς τους αναγνώστες μας…

Υ.Γ: Για τα προβλήματα της ανάπτυξης του Παναθηναϊκού έχω μία αξιόπιστη λύση να προτείνω αλλα κοστίζει λίγο... 

Μιχάλης, ο έξω δεξιά 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου