Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Θα μικρύνουν κι άλλο οι «μεγάλοι»; (Αλ Καπελόνε)

Με αφορμή τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ μετά τον αγώνα με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη μου δημιουργήθηκε μια απορία.. πόσο ακόμα θα μικρύνουν οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Θυμάστε τις εποχές (δεν είναι και πολύ παλιά.. μιλάω για την δεκαετία του 90 μεχρι τις αρχές του 2000) που οι ομάδες τύπου Αθηναϊκός, Εδεσσαϊκός, Παναχαϊκή, Ιωνικός, ακόμα και Ξάνθη, Ακράτητος, Καβάλα, Τρίκαλα, Απόλλων Αθηνών, Λεβαδειακός κτλ. πήγαιναν στις έδρες των ισχυρών; Σχεδόν πάντα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα.. 6-1, 5-0, 6-0 και στη χειρότερη τεσσάρα! Από 3 και κάτω ήταν ΑΠΟΤΥΧΙΑ!



Τέτοια σκορ έχουμε να δούμε από το 2002 και πίσω.. Κοντεύει μια δεκαετία! Για συγκρίνετε εκείνα τα παιχνίδια με τα τωρινά.. Πανηγύρια στον Ολυμπιακό που επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας στο Καραϊσκάκη.. Απόλυτη ικανοποίηση στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ.. Ύμνοι στην ΑΕΚ για την δύσκολη νίκη της με τον Πανσερραϊκό και ικανοποίηση για τον βαθμό που τσίμπησε από τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ.. «Πάλι καλά» λένε στον ΠΑΟΚ που κατέκτησαν μια δύσκολη νίκη μέσα στην Τούμπα εναντίον του Πανσερραϊκού και πήραν το Χ από τον Ολυμπιακό Βόλου!

Δεν ξέρω αν φταίνε οι ξένοι παίκτες ή κάτι άλλο.. Ξέρω όμως ότι η ψαλίδα μεταξύ μικρών και μεγάλων στην Ελλάδα έχει κλείσει.. Και το χειρότερο απ’ όλα, η ψαλίδα έκλεισε όχι επειδή μεγάλωσαν οι μικροί…


Οι απορίες του Αλ:

1: Άλλον αγώνα είδα εγώ; Αν κάποιος διαβάσει δηλώσεις των παικτών της ΑΕΚ μετά το ματς με τη Ζενίτ θα νομίζει ότι η Ένωση κέρδισε τουλάχιστον 0-2, πολύ χαλαρά κιόλας..

2: Πότε επιτέλους θα βάλουν πρόστιμο στις κλισέ δηλώσεις; Σε κάθε αγωνιστική ακούμε τουλάχιστον από 1 φορά το καθένα από τα παρακάτω: κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο, παίζω σε όποια θέση με βάλει ο προπονητής, δεν έχει σημασία η δική μου απόδοση αλλά να νικάει η ομάδα, έχουμε ακόμα 5 τελικούς, σεβόμαστε αλλά δε φοβόμαστε τον αντίπαλο..

3: Α ρε ένας Μουρίνιο που σας χρειάζεται…


Αλ Καπελόνε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου