Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η ανθρώπινη θέληση.... (Μιχάλης, ο έξω δεξιά)

Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο χαβαλές, κόντρα μεταξύ των οπαδών, πολλά χρήματα και κοσμοπολίτικη ζωή με ακριβά αυτοκίνητα και όμορφες γυναίκες να μας απασχολούν κατά καιρούς.

Σίγουρα και όλα αυτά που προανέφερα έχουν την θέση τους στην αθλητική ειδησιογραφία όμως αυτή την φορά ήθελα να σας δείξω την άλλη πλευρά του αθλητισμού! Αυτή της ανθρώπινης θέλησης που ξεπερνάει κάθε όριο της φαντασίας!

Δεν έχω σκοπό να σας δείξω αυτά τα βίντεο για να δακρύσετε ούτε για να στεναχωρηθείτε αλλά για να χαρείτε και να γεμίσετε αισιοδοξία την καρδιά και την ψυχή σας!





Και επειδή εγώ θεωρώ και τον χορό αθλητισμό παρακολουθήστε και το επόμενο απόσπασμα και συγκρατήστε τα δάκρυά σας...



Ελπίζω να μας δώσουν δύναμη όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής και να κυνηγάμε τα όνειρά μας...Αυτή η πατρίδα μας χρειάζεται ζωντανούς...

Μιχάλης, ο έξω δεξιά

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

love & football

Στα πλαίσια της χτεσινής μέρας οι ρεπόρτερΖ του μπλόγκ, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, σκαρφάλωσαν σε δέντρα, πήδηξαν μάντρες, έτρεξαν στις εθνικές οδούς, τσακώθηκαν με ντόμπερμαν και πορτιέρηδες με σκοπό να σας μεταφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες για την αγάπη στον χώρο του αθλητισμού. Επειδή, όπως ξέρουμε το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και αυτό φροντίζουν να μας το δείχνουν οι πρωταγωνιστές του ελληνικού πρωταθλήματος (μπέος, μαρινάκης, κούγιας, βαρδινογιάννης κτλ κτλ) που έχουν τις καλύτερες των σχέσεων μεταξύ τους, αποφασίσαμε να βρούμε και άλλους πρωταγωνιστές, που άλλα κάνουν, άλλα δείχνουν και άλλα εννοούν.

ζιζού – ματεράτσι… και αν αλλάξαμε λόγια βαριά, και αν σου έδωσα και μια κουτουλιά, και αν μου έβρισες την αδερφή, και αν τιμώ την αλγερινή μου καταγωγή. Ποιος έχει ανάγκη το μουντιάλ, ας καπνίσουμε μισό μισό ένα παλ-μαλ, γιορτή είναι η μπαλ.


ντέμης – big_mak… θα κάνω ντου βρε πονηρέ κοντέ, στα στέκια που συχνάζεις, σπίτι να είσαι στις 9, στις 10 σκεπασμένος στο κρεβάτι να διαβάζεις. Αγαπούλα…

ποιος μπορεί να κρατήσει
κακία σε τέτοια φατσούλα;;;
ενιαίος φορέας – τζίγγερ… τα μεγάλα μίση κρύβουν ένα μεγάλο πάθος. Ο τζίγγερ, υποσχέθηκε στα παιδιά του φορέα δωρεάν βενζίνη για τα αυτοκίνητα τους και πετρέλαιο στην μισή τιμή για τα νέα γραφεία τους. Μετά από αυτήν την χειρονομία, τα πανό των παιδιών γράφουν… «τρέξε τρέξε οδηγέ, για να τους περάσουμε, και άμα τους περάσουμε, εμείς θα σε κεράσουμε ούζο με μεζέ»

ακόμα μία προβοκάτσια...

μαρινάκης – πατέρας… μετά από κρουαζιέρα με το κότερο, αφού κατανάλωσαν 2 τάνκερ θαλασσινά ο καθένας, μαγειρεμένα από τον νικητή του master chef, αποφάσισαν να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια και να σταματήσουν το ξεκατίνιασμα. Όπως τότε που παίζανε σαν ανέμελα παιδιά pro evolution soccer στο PS1 και τους άκουγε όλη η εκάλη, μιας και ο μαρινάκης έπαιρνε μουσαντένια πέναλντυ και ο οσφπ νικούσε με σκόρερ τον τζόλε.

πριν το τουρνουά pro

αλέφαντος – δούρος… δεν πήρε τηλέφωνο τελικά στην εκπομπή, όμως μια μέρα χτύπησε η πόρτα του σπιτιού του αλέφα, έχετε πακέτο του είπε ένα μοντέλο... το ανοίγει ο κυρ νίκος, σφυρίχτρα  και μια κάρτα κίτρινη βλέπει μέσα… τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε, η εκπομπή δεν θα προβληθεί, αφού η κόντρα εξυπηρετεί τους εκδότες των εφημερίδων και τους καναλάρχες, όμως, σύμφωνα με έγκυρες, αποκλειστικές πληροφορίες μας, είναι παρελθόν. Από τότε, τα λένε κάθε μέρα στο τηλέφωνο και ο αλέφας δεν έχει κανένα παράπονο.

παράπονα...


  • Αν έχει πέσει στην αντίληψη σας κάποια άλλη ιστορική συμφιλίωση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, η αλήθεια πρέπει να διαδοθεί… αφήστε τα μίση…

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Π.Α.Ο.Κ. – Π.Α.Ο. 0-1 (Γιάννης, ο κουβάς)

Με πολύ κόπο κατάφερα να μαζέψω τα κομμάτια μου μετά τον αποκλεισμό της τετάρτης και είδα το ματς της τούμπας…
puzzle difficulty level 4
Η ομάδα δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η νίκη ήρθε, 3 πόντοι ακόμα και πάμε με το μαχαίρι στα δόντια για τις επόμενες 9 αγωνιστικές. 

Επειδή πολύ κράξιμο έχουμε ρίξει στην ομάδα φέτος, πρέπει να παραδεχτούμε ότι στα ζόρικα δείχνει ότι τουλάχιστον έχει αυτό το ένστικτο αυτοσυντήρησης, οι ζιλμπέρτο κ κατσούρ πήραν μπρος… επειδή όμως μερικές συνήθειες δεν ξεχνιούνται, ο γκοβού παραμένει σε άλλο γήπεδο... και κάτι ακόμα για τον σπυρόπουλο, ρε διεθνή, με συμμετοχή στο μουντιάλ, νταμπλούχε, αφού  την κάνεις την καρατιά, τι διαμαρτύρεσαι για την δεύτερη κίτρινη; Ο ΠΑΟΚ, όταν μείναμε με 10 μας έκλεισε, ευτυχώς, για εμάς, ο άλεξ, τα δοκάρια και η τύχη (που μας χρωστούσε από την Τετάρτη) απέτρεψαν την μπάλα από το να πάει στο πλεκτό.



Η κίνηση του κόουτς να βάλει τον καραγκούνη στο 2ο ημίχρονο, να κρατήσει μπάλα, να κερδίσει φάουλ, να κάνει «τα δικά του» και να εκνευρίσει τον κόσμο άργησε 3 μέρες. Αναρωτιέμαι αν αυτός ο άνθρωπος ενημερώθηκε όταν ήρθε στην ελλάδα για το ρόστερ και το τι μπορεί να κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Ο κάρα, το κάνει αυτό το πράγμα όσο παίζει μπάλα (ναι, ο κάρα παίζει μπάλα και όχι ποδόσφαιρο), έχει καταφέρει να εκνευρίσει συμπαίκτες, αντιπάλους και τον δαλάι λάμα.
Zen
Παίρνει φάουλ, κάνει τούμπες, κρατάει μπάλα, ελέγχει ρυθμό και σουτάρει.  Τι άλλο ήθελε ο ΠΑΟ για να κρατήσει το 1-3… αλλαγή που δεν έγινε τότε, αλλά φαίνεται πως ο ζεσουάλδο, αν και δεν έχει πολύ βοήθεια, τουλάχιστον μελετάει και βγάζει άκρη μόνος του. Επίσης, επιτέλους κάτι φαίνεται να γίνεται και με τα στημένα.

Όσον αφορά το αν έχουμε ελπίδες για το πρωτάθλημα, προτιμώ να μην το σκέφτομαι… το ματς με την ΑΕΚ για το κύπελλο είναι πολύ κοντά και το σοκ ήταν πολύ μεγάλο…

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Δυο λόγια και προβλέψεις για την 21η αγωνιστική (Χρήστος ο Τοπορστινός)

Απ' όλα έχει ο μπαξές

Λίγες είναι οι στροφές που απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος και η μάχη στην ουρά κυρίως καλά κρατεί. Για να δούμε τι έχουμε:

Αστ. Τρίπολης - Λάρισα

Θα προσπαθήσω να μιλήσω εντελώς αντικειμενικά να και θα το καταφέρω με δυσκολία. Ο Αστέρας θέλει τη νίκη γιατί αλλιώς χάθηκε. Αν το λένε αυτό οι Αρκάδες τι θα πρέπει να πουν οι Λαρισαίοι. Το παιχνίδι μυρίζει μπαρούτι και για τον λόγο αυτό η ΚΕΔ όρισε τον Μάνταλο, ο οποίος το κόβει στη μέση το καρπούζι. Δύσκολο το παιχνιδάκι. Αρκετές απουσίες οι φιλοξενούμενοι, λίγες οι γηπεδούχοι. Το βλέπω να πηγαίνει προς την έδρα.


Πανσερραϊκός - Ηρακλής

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο τρόπο για να ξεφύγει το παιχνίδι από την ισοπαλία. Αμφιβάλω αν θα δούμε φάση. Είναι δύο αρκετά καλές ομάδες όμως θα κοιτάξουν να καλύψουν πρώτα τα νότα τους και μετά οτιδήποτε άλλο. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.


ΑΕΚ - Άρης

Ωχ ωχ ωχ. Το βλέπω να έρχεται. Λέτε να ξεμπουκώσει ο Άρης; Έχει την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Από την άλλη η ΑΕΚ μετά την πρόκριση με τον Παναθηναϊκό και την κακή εμφάνιση θέλει να κλείσει στόματα. Ωραίο το οβεράκι.


Εργοτέλης - Πανιώνιος

Ο Καραγεωργίου έκλεισε πέντε χρόνια στον πάγκο της ομάδας του. Πρωτόγνωρο για Έλληνα τεχνικό. Προσωπικά δεν βλέπω να του κάνουν κανένα δωράκι οι παίκτες του. Πιο πολύ για διπλό το βλέπω το ματσάκι με τον Μήτρογλου μετά το διάλλειμα τα περασμένης αγωνιστικής να παίρνει και πάλι το όπλο του.


Καβάλα - Κέρκυρα

Η, τίμια, Κέρκυρα πήγε στον Βόλο να διεκδικήσει την πρόκριση και ας την είχε χάσει επί της ουσίας από το πρώτο παιχνίδι. Κατάφερε να σταθεί τυχερή και να γλιτώσει τον διασυρμό και στο τέλος νίκησε κιόλας. Από την άλλη πλευρά η Καβάλα κάνει καλές εμφανίσεις και κυρίως στην έδρα της δύσκολα χάνει. Πιστεύω ότι ο άσος θα έρθει μάλλον εύκολα.


Ολυμπιακός - Ξάνθη

Μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο ο Ολυμπιακός θέλει επιστροφή στις νίκες για να διασκεδάσει τα κακώς κείμενα. Οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να πετύχουν γκολ και να δώσουν στον κόσμο τους να καταλάβει πως είναι ακόμα εδώ. Από την άλλη πλευρά πολύ δύσκολο το έργο για την Ξάνθη. Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες ζητάει αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη πράγμα που είναι «πακέτο».


Ολ. Βόλου - Ατρόμητος

Εδώ ίσως γίνει ενδιαφέρον ματσάκι. Ο Βόλος, όπως έγραψα και την περασμένη εβδομάδα, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή. Είδα το παιχνίδι στο Κύπελλο και χάρηκα μπάλα. Από την άλλη ο Ατρόμητος άρχισε πάλι μια μίνι κοιλιά και τον βλέπω πολύ δύσκολα να γλιτώνει την ήττα.


ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής. Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ, με τον κόσμο στο πλευρό του, με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση επί του Ολυμπιακού δεν χάνει με τίποτα. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός μοιάζει πιο τελειωμένος από ποτέ. Θα είναι η έδρα που θα τον επαναφέρει στο παιχνίδι του τίτλου, ή θα τον ρίξει μια και καλή στον γκρεμό;



Χρήστος ο Τοπορστινός

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Πίνοντας μπάφους και παίζοντας Ρro! (Μιχάλης, ο έξω δεξιά)

Πρόκειται για την νέα τάση της εποχής και αναφέρομαι και στα δύο σκέλη του!

Είναι μια καινούργια τρέλα που μας έχει πιάσει εμάς τους Έλληνες και όχι μόνο. Μικροί, μεγάλοι, ειδήμονες, άμπαλοι, λογικοί, τρελοί....όλοι παίζουνε pro.

Άλλοι, όπως εγώ, υποστηρίζουν οτι είναι αγχολυτικό. Άλλοι απολαμβάνουν το κάπνισμα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Άλλοι τον καφέ, το ουισκάκι, την μπυρίτσα!


Όρε γλέντια!
Άλλοι παίζουνε μόνο και μόνο για την ικανοποίηση που τους δίνει η δεδομένη ήττα τους (2-0 απ' τα αποδυτήρια "χάνουμε" σαν να λέμε) καθότι άμπαλος στην πραγματικότητα, άμπαλος και στο Pro, έτσι ώστε να κλαίγονται αμέσως μετά λέγοντας οτι τους έφταιγε η διαιτησία, η μπάλα, το χορτάρι, το γήπεδο και ίσως και το οτι στις επιλογές έβαλε ο αντίπαλος τους να βρέχει και δεν μπορούν να παίξουν το τόπι με βροχή! Παρ' όλα ταύτα όμως άμπαλος μεν με πάθος για το άθλημα δε!

Η τελευταία κατηγορία είναι αυτοί για τους οποίους δεν υπάρχει κανείς προφανής λόγος για να παίζουν...μα κανένας! Δεν απολαμβάνουν το παιχνίδι γιατί δεν ξέρουν να παίζουν! Δεν μπορούν να μάθουν γιατί δεν ακούνε οτι και αν τους λες! Δεν δέχονται την ήττα (όπως κάνω κι εγώ εδώ που τα λέμε) και γενικά κακοποιούν το άθλημα! Χαρακτηριστικό τους είναι οτι μετά την τρίτη ήττα σερί το γυρνάνε στο "Medal Of Honor"!



Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που το θεωρούν χάσιμο χρόνου αλλά αυτούς δεν τους αφορά το άρθρο μου...Εγώ για παράδειγμα θεωρώ χάσιμο χρόνου τα χαρτιά.

Για να πάμε στα του παιχνιδιού και...

Pro 2011.

Αξίζουν σημεία αναφοράς όλα τα προηγούμενα  Pro, απο το 1998 που βγήκε το πρώτο για το "play station 1" μέχρι το προηγούμενο Pro 2010. Αυτό το τελευταίο όμως φίλοι αναγνώστες είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Τάκλιν για σεμινάριο που σκοτώνουν (βλέπε Γιάχιτς...Βλέπε να μαθαίνεις) ωραία τελειώματα (βλέπε Σαλπιγγίδη...Δεν είναι όλες οι φάσεις για να κάνεις προβολή), και μπορείς να πάς την μπάλα ακριβώς προς την κατεύθυνση που θες και με την δύναμη που θες (εδώ δεν μπορώ να παραθέσω παραδείγματα γιατί πρέπει να του παραθέσω σχεδόν όλους πλην ελαχίστων εξαιρέσεων φέτος όπως Φουστέρ, Γκαρσία, Ιμπαγκάζα, Μενδρινός που δεν παίζει και Νίνης).



Θα βρεθούν πολλοί που θα πουν οτι τους άρεσε περισσότερο η προηγούμενη έκδοση και ας μην τα είχε όλα αυτά γιατί ήταν πιό απλοϊκό (δλδ μπορούσες να πάρεις έναν παίχτη και να τους περάσεις όλους)Ναι φίλε μου...όμως αυτό δεν είναι μπάλα. Τώρα όμως που πρέπει να βάλεις την φαντασία σου να δουλέψει και να παίξεις μπάλα είναι δύσκολο!



Ναι...και όμως το Pro έχει γίνει πλέον παιχνίδι που απωθεί του άμπαλους και αφορά συγκεκριμένο κοινό!!!

Οι πέντε κορυφαίες ομάδες του Pro 2011 Κατά την γνώμη μου:

Στο Νο 5) Μετά από σκέψη κατατάσσω την Μίλαν αποκλειστικά και μόνο λόγω της ποιότητας που διαθέτει από το κέντρο και μπροστά. Ρομπίνιο, Ροναλντίνιο (άσχετα που έφυγε), Πάτο, Πίρλο, Ιμπραίμοβιτς!



Στο Νο 4) Η Ίντερ. Καλή και σκληροτράχηλη ομάδα που κλείνει τους χώρους και τρέχει αν την αξιοποιήσεις σωστά. Μεγάλο ατού ο Σάμουελ Ετό!


Στο Νο 3) Η Μάντσεστερ Σίτι. Η καλύτερη Αγγλική ομάδα με πολύ δύναμη και ταχύτητα σε όλες τις γραμμές! Μεγάλη ποιότητα ο Ράιτ Φίλιπς και ο Κάρλος Τέβες! Εννοείται και το δίδυμο Τουρέ!


Στο Νο 2) Η Μπαρτσελόνα! Με μικρή διαφορά από την αμέσως επόμενη ομάδα αλλά με μικρές λεπτομέρειες που την ανεβάσουν μια θέση. Πολύ καλή και γρήγορη ομάδα αλλά πολύ "γατάκια" βρε παιδί μου! Τους φυσάς και πέφτουν! Ο καλύτερος παίχτης της Ο Αντρές Ινιέστα και αμέσως μετά Ο Λιονέλ Μέσσι!


Στο Νο 1) Η Ρεάλ Μαδρίτης! Η βασίλισσα είναι μία πλήρης ομάδα, δυνατή, γρήγορη, με έφεση στο σκοράρισμα και με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του παιχνιδιού, τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν μαρκάρεται με τίποτα..είναι εξωπραγματικός!


Οι ομάδες έκπληξη:

1. Η Ρόμα που είναι πολύ καλή με τον Αντριάνο μπροστά και με σφιχτή άμυνα.

2. Ο Ολυμπιακός που παραδόξως είναι πολύ καλή ομάδα ειδικά όταν έχει ποιοτικότερους αντιπάλους! Πάρα πολύ καλός ο Μήτρογλου! Δοκιμάστε τα πόδια του!

Η ομάδα φούσκα:

Η Τόττεναμ! Άμα την πάρετε θα καταλάβετε!

Και για το φινάλε......

Εμείς δημιουργήσαμε την δική μας "Dream Team" και σας παρουσιάζουμε την ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ F.C.



Μην προσπαθήσετε να την βρείτε....αυτή η ομάδα....."ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ"

Δημιουργείστε την δική σας "Dream Team" και προς θεού μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα και μερικούς από τους πιό άμπαλους φίλους σας!



Μιχάλης, ο έξω δεξιά

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Τους στόλισε αλλά....γαλλικά ο Σισέ!!! (Μιχάλης, ο έξω δεξιά)

"Σήμερα με πήδηξαν" ήταν η δήλωση του Τζιμπρίλ Σισέ στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ! Παρακολουθήστε το..είναι πραγματικά εντυπωσιακό!!!


h synenteuksh typou tou cisse
Ανέβηκε από Contragr. - Βίντεο από μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.

Μιχάλης, ο έξω δεξιά

AEK - ΠAO 2 !?!@#$ - 3 (Γιάννης, ο κουβάς)

είμαι σε καφέ, το ματς στο 96' : 30" , έχω πιει την μπύρα μου και έχω ψυχολογία Κρίστιαν Τρόι ...


    πίσω γαμιόλες,
    η κούπα είναι δικιά μου
    η πόλη μου ανήκει
    το ματς στο 1-3
    και φύγαμε για τους
    αγώνες με τον ΠΑΟΚ




                                        

            έχει φτάσει 97':35" 
            θα σφυρίξει...
            φάουλ, σουτ από το κέντρο
            και αναπαύεται στα δίχτυα
            δεν είναι δυνατόν!!!
            είμαι κάπως έτσι,
                                      









    φεύγοντας από το καφέ...
    σέρνοντας τα βήματα μου στο πεζοδρόμιο
    είμαι κάπως έτσι
    "τι στον πούτσο έγινε?
    τι έκανε εκεί ο καρνέζης?
    τι νόημα έχει ? γιατί μαμά?
    γιατί γαμώ το Χρ1#@$% μου?"



Γαμώ την ομορφιά του ποδοσφαίρου μου μέσα!

από αλλού το περίμενα ( Σαρριέγκι ) και από αλλού έσκασε ( Καρνέζης )... τώρα να πέσουμε να φάμε τον καρνέζη δεν έχει νόημα... αυτός θα είναι πιο σκασμένος από όλους τους παναθηναϊκούς του γαλαξία...

παραπάνω ανάλυση του ματς (υποθέτω) θα κάνει ο Άρης, ο τέρμας... εγώ δεν είμαι σε φάση... δεν με νοιάζει τι έκανε ο παπάς, ο πάπας, ο θεός, ο βούδας, ο αλλάχ και όλοι...

Γιάννης, ο κουβάς.