Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Αυτός ο θρύλος και νεκρούς ανασταίνει! (Μιχάλης ο έξω δεξιά)


Στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου υπήρχαν δύο φίλοι από την Ισπανία καθισμένοι σε τραπέζι με πράσινη τσόχα, ο ένας απέναντι στον άλλον σε παιχνίδι για δύο.


Από την μια ο Ερνέστο Βαλβέρδε ο «χαλαρός» με «φουλ του άσσου με βαλέδες» και τα χαρτιά ανοιχτά στο τραπέζι και από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ «ο παθιασμένος» με «κέντα χωρίς βαλέ». Ούτε άσσο στο μανίκι δεν είχε και το πώς κατάφερε και πήρε την παρτίδα, ένας θεός το ξέρει!

Του Ερνέστο Βαλβέρδε  μάλλον  οι περισσότεροι «βαλέδες» του βγήκανε  «ντάμες» και μάλιστα από τις αυθεντικές. Και για να αναφερθούμε και με ποδοσφαιρικούς όρους στο ματς του περασμένου Σαββάτου, ο Ολυμπιακός πήρε ελάχιστες μονομαχίες που αρμόζουν σε ντέρμπι και για να τις θυμηθώ δυσκολεύομαι πολύ!

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλύτερη, παρόλα αυτά όμως και χωρίς να έχει κλασικές ευκαιρίες όπως ο Ολυμπιακός με κύριο εκφραστή τον Μιραλλάς, και με εξαίρεση την εξ’επαφής κεφαλιά του Λεονάρντο από την μικρή περιοχή στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε ότι ήθελε λίγο παραπάνω να κερδίσει. Όπως κύλησε το παιχνίδι θα μπορούσε να χάσει όμως κέρδισε και εκεί τελειώνει όλη η κουβέντα.

πάει το περιστεράκι...

Καλύτεροι παίχτες από πλευράς ΑΕΚ με διαφορά κατά την άποψή μου Ο Μάκος που παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται και καλύτερος και δεύτερος ο Αραμπατζής που όπου χρειάστηκε να επέμβει το έκανε και αντικατέστησε το κενό του Σάχα με τον καλύτερο τρόπο.

Τώρα, όπως λένε και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «αμπελοφιλόσοφοι» και «μπουρδολόγοι» Έλληνες δημοσιογράφοι και σχολιαστές, και δεν αναφέρομαι σε όλους, υπάρχουν δυο περιπτώσεις όταν δεν είσαι καλός στο γήπεδο. Ή να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα ή να μην το πάρεις. Η ΑΕΚ ανήκει στην πρώτη περίπτωση και ο Ολυμπιακός στην δεύτερη. Το μαγικό της υπόθεσης όμως είναι ότι σε αυτές τις δύο περιπτώσεις θα πέσεις ακόμα και όταν είσαι καλός στο γήπεδο! Δηλαδή σε οποιαδήποτε περίπτωση! Μεγάλοι Μέντορες του ποδοσφαίρου! Έλληνες Μέντορες!

Φυσιογνωμικά μοιάζουν τουλάχιστον σαν ξαδέρφια... αν όχι σαν αδέρφια!
Διακριθέντες για τον Ολυμπιακό για άλλη μια φορά, αν και δεν κατάφερε να σκοράρει, ο Κέβιν Μιραλλάς και ο πιτσιρικάς Ποτουρίδης που αν μη τι άλλο έδειξε ότι έχει άντερα!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πλευρά του έτριξε τα δόντια ως όφειλε στους παίχτες του τονίζοντας πως στο παρελθόν έχουν φύγει από την ομάδα ποδοσφαιριστές που επέδειξαν αγωνιστική αδιαφορία και δεν θα διατάσει να πράξει το ίδιο σε ανάλογες περιπτώσεις χωρίς να υπονοεί ότι ισχύει κάτι τέτοιο στον φετινό Ολυμπιακό. Είπε όμως επίσης πως θα είναι δίπλα τους μέχρι το τέλος όσο και αυτοί θα είναι αυτοί που αρμόζει να είναι!

θα είμαι δίπλα σας...

Τέλος , για να φτάσουμε και σε ένα γενικό συμπέρασμα, ποδόσφαιρο δεν παίζουν ούτε τα εκατομμύρια ούτε η φανέλα από μόνη της. Η ψυχή μετράει και κυρίως στα ντέρμπι! Πολλά τα παραδείγματα του παρελθόντος προς γνώσιν και συμόρφωσιν!

Για τον φετινό λογαριασμό λοιπόν, ΑΕΚ 1 - Ολυμπιακός 0!

Z for Zorro

Υ.Γ.: «Αναπάντητα Ερωτήματα»

1) Όλοι οι κόουτς έχουν εμμονές, αλλά μέχρι πότε? «π.χ. εμμονή Φουστέρ»

2) Πότε ο Ολυμπιακός θα βάλει πέναλτι??? «Α, ρε Τζόλε!!!»

3) Πότε θα λάβει τέλος αυτό το χάρμα ήδεστε διαιτητικό ρεσιτάλ??? «Το παρακάτω βίντεο αφιερωμένο εξαιρετικά  στην σχολή διαιτητών- ¨σχολή πρακτόρων¨ με απεριόριστο χιούμορ και αμέριστη συμπάθεια προς τα πρόσωπα αυτών»


Μιχάλης, ο έξω δεξιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου