Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η αντιμετώπιση των αδιάφορων παιχνιδιών (Αλ Καπελόνε)

«Πώς να αντιμετωπίσω αυτόν τον αγώνα;» Αυτή πρέπει να ήταν η πρώτη σκέψη του Ζεσουάλδο Φερέιρα για το ματς του Παναθηναϊκού με την Κοπεγχάγη. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ήταν προτιμότερο να είχε χρησιμοποιήσει αναπληρωματικούς, παίκτες με φιλοδοξία που θα είχαν κίνητρο να αποδείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζουν θέση βασικού. Αν σκεφτούμε το ρόστερ της ομάδας, ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς ισάξιους παίκτες. Όταν παίζουν δίτερμα στην προπόνηση οι βασικοί με τους αναπληρωματικούς δεν.. γέρνει το γήπεδο ρε παιδί μου!



«Ο Καντέ δηλαδή είναι καλύτερος από μένα;» αναρωτιέται ο τίμιος Βάσκος Γιόσου Σαριέγκι. Και δεν έχει άδικο.. Έστω σε αυτόν τον αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα θα μπορούσε να παίξει βασικός. Ή να ξεκινήσει και ο νεαρός Ιωαννίδης στη θέση του Σπυρόπουλου για να τον ξεκουράσει, αλλά και για να παίρνει εμπειρία. Δηλαδή αν τραυματιστεί πχ. ο Σπυρόπουλος, ποιος θα τον αντικαταστήσει; Πάλι ο Βύντρα θα πρέπει να βγάλει το φίδι απ’την τρύπα; Άλλωστε το να τραυματιστεί ένας παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, δεν είναι και τόσο δύσκολο..



Τέλος δεν θα ήταν κακό να ξεκουραστούν και μερικοί παίκτες που παίζουν συνεχώς. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟ παίζει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ματς όπως αυτό στην Κοπεγχάγη είναι ευκαιρία ξεκούρασης για τους βασικούς και απόδειξης δυνατοτήτων των αναπληρωματικών. Δεν μπορώ να βλέπω τον Τζιμπρίλ να τα δίνει όλα σε κάθε ματς από την αρχή της χρονιάς, ακόμα και στο κύπελλο με την Κοζάνη!!! Ξεκουράστε τον πριν ξεφουσκώσει..

Αλ Καπελόνε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου