Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Στο Βόλο τα βλέμματα... (Χρήστος ο Τοπορστινός)

Η τέταρτη αγωνιστική ολοκληρώθηκε και σίγουρα αυτό που μένει από αυτό το διήμερο είναι η παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός «μάζεψε» τα μπογαλάκια του μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου και έκλεισε μια για πάντα ένα μεγάλο κεφάλαιο τόσο της ποδοσφαιρικής, όσο και της προπονητικής του καριέρας.


Ατρόμητος - Πανσερραϊκός 2-1

Συνήθως οι ομάδες του Γιώργου Δώνη «ρολάρουν» λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Παρόλα αυτά οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στην πρώτη τους νίκη επικρατώντας του Πανσερραϊκού με σκορ 2-1. Ο Ανρί Καμαρά άνοιξε λογαριασμό και πλέον η θέση του Ντράγκαν Κοκότοβιτς στις Σέρρες είναι κάτι παραπάνω από επισφαλής. Στοιχηματίζω πως εάν την Κυριακή κόντρα στην Λάρισα οι «ερυθρόλευκοι» δεν πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης θα έχουμε αλλαγές.


Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0

Με τον Ολυμπιακό να αποδίδει κατά διαστήματα το ποδόσφαιρο που θέλει ο κόσμος του γράφτηκε μάλλον εύκολα αυτό το 3-0. Οι «ερυθρόλευκοι» αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να φτάσουν σε μεγαλύτερο σκορ, αλλά λίγο η ατυχία, λίγο και ο Ντεγκρά γλίτωσαν τα χειρότερα. Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σκόραρε ο Πάντελιτς, ο Φουστέρ άνοιξε λογαριασμό και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Από την άλλη στην Τρίπολη επικρατεί κατήφεια για τον τρόπο που ήρθε το αποτέλεσμα αλλά κυρίως για τις δύο κόκκινες κάρτες που αντίκρισαν οι Μπαρτολίνι και Μπαστία. Δύο απουσίες που θα φανούν πολύ στην συνέχεια. Κέρδος για τους Αρκάδες η παρουσία του Πουλίδο, ο οποίος θα είχε σκοράρει εάν ο κ. Παμπορίδης δεν έδινε εκείνο το φάουλ- εφεύρεση.


Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως αδικεί τον Παναθηναϊκό. Με έναν Σωτήρη Νίνη να κάνει πράγματα και θάματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι «πράσινοι» έδιωξαν τα όποια φαντάσματα εμφανίστηκαν μετά την ισοπαλία στην Καβάλα και έτσι βλέπουν με άλλον αέρα την συνέχεια, η οποία έχει άρωμα. Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η ομάδα του Νίκου Νιόπλια αντιμετωπίζει την Κοπεγχάγη την Τετάρτη. Από την άλλη, η ομάδα του Πανιωνίου κρατάει την καλή εμφάνιση των τελευταίων λεπτών με τον Μίκαελ Στόρε να δηλώνει ικανοποιημένος.


Ηρακλής - Καβάλα 0-1

Την περασμένη εβδομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για πίεση στην κορυφή. Φαίνεται πως αυτό επηρέασε και τους παίκτες του, οι οποίοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα από την Καβάλα και «γκρεμίστηκαν» από την πρώτη θέση. Ο Ονουάτσι κατάφερε να κερδίσει τον Ελευθερόπουλο και έτσι οι «αργοναύτες» έκαναν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.


Λάρισα - Κέρκυρα 1-1

Μυρίζομαι προβλήματα για τον Γιάννη Παπακώστα. Το 1-1 με την Κέρκυρα φέρνει απογοήτευση και εκνευρισμό στον κόσμο, κάτι που το μαρτυρούν οι αποδοκιμασίες μετά το τέλος της αναμέτρησης. Η μπάλα δεν μπαίνει εύκολα, κάτι που πρέπει να κοιτάξει ο Έλληνας τεχνικός. Από την άλλη πλευρά η Κέρκυρα συνεχίζει να κάνει τις ζημιές της. Στην αρχή την είχαν όλη ξεγραμμένη όμως αγωνιστική με την αγωνιστική δείχνει ικανή να κάνει «κηδείες».


Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-1

Τι συμβαίνει με τα παιδιά της Τούμπας; Για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα δεν έδειξε φρεσκάδα, δημιουργία και φαντασία στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα ο Γιώργος Παράσχος να κάνει πετυχημένο ντεμπούτο χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάριο Πόι. Πλέον ο «Δικέφαλος» πρέπει να συνέλθει όσο είναι νωρίς. Αλήθεια μήπως η φυγή Μπάγεβιτς έχει ανοίξει την όρεξη σε κάποιους στη Σουρωτή;


Άρης - Εργοτέλης 1-0

Όσο υπάρχει ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, τόσο ήσυχος θα πρέπει να κοιμάται ο Έκτορ Κούπερ. Ο Κροάτης ήρθε από τον πάγκο και ξελάσπωσε τους «κίτρινους» μιας και τον Εργοτέλη τον έχει καλό πελάτη. Εφτά γκολ με τρεις διαφορετικές ομάδες έχει πετύχει ο πρώην επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης. Σημαντικό στοιχείο την αναμέτρηση η παρουσία του κόσμου του Άρη, που στήριξε την ομάδα καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης και δεν αποδοκίμασε λεπτό, κάτι που είναι σπάνιο στα ελληνικά γήπεδα.


Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ 3-1

Η παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς επισκιάζει κάθε άλλο γεγονός στο παιχνίδι. Σίγουρα η νίκη της ομάδας του Βόλου είναι σπουδαία όμως στην ΑΕΚ έκλεισε μια μεγάλη σελίδα. Ο Σερβοέλληνας ανήκει, όπως επιθυμούσαν οι περισσότεροι, στο παρελθόν και η «Ένωση» καλείται να ψάξει τον επόμενο. Ο Σάκης Τσιώλης από την άλλη οδήγησε την ομάδα του με μαεστρία σε αυτή την νίκη και σίγουρα ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ομάδα που έχει κλέψει την παράσταση μέχρι στιγμής καθώς έχει καταφέρει να συνδυάσει τα καλά αποτελέσματα με ωραίο ποδόσφαιρο. Κάτι που έχει εκλείψει στις μέρες μας.


Χρήστος ο Τοπορστινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου