Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τι ομάδα είναι οι Έλληνες; (Αλ Καπελόνε)

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε διαλόγους μεταξύ των οπαδών, του τύπου «εμείς έχουμε περισσότερο κόσμο», με τους εκάστοτε αντίπαλους να το αμφισβητούν! 

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα συγκεντρώσαμε όσες πληροφορίες ήταν δυνατόν να συλλεχθούν, με πλήρη αντικειμενικότητα, και φυσικά χωρίς να έχουμε σκοπό να υποτιμήσουμε ή να υπερτιμήσουμε κάποια ομάδα! 

Ούτως ή άλλως το μέγεθος μιας ομάδας δεν εξαρτάται μόνο από τον αριθμό των φιλάθλων που διαθέτει.  Τονίζοντας λοιπόν ότι η εν λόγω έρευνα έγινε από απλή περιέργεια και τίποτα παραπάνω, μπορούμε να αρχίσουμε να παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της.


Πόσοι είμαστε τελικά;

Έχοντας ως γνώμονα 11 πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν από μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων στη χώρα μας, μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα!

Τα ποσοστά είναι τα εξής:


Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους φιλάθλους στην Ελλάδα, με το απόλυτο νούμερο να είναι κοντά στα 2.000.000. 

Ο Παναθηναικός ακολουθεί κατά πόδας με περισσότερους από 1.700.000 φιλάθλους! 

Τρίτη είναι η ΑΕΚ με περίπου 900.000, με τέταρτο τον έτερο δικέφαλο ο οποίος αγγίζει τους 700.000 φίλους! 

Ο Άρης διαθέτει λίγο πάνω από 250.000, ο Ηρακλής 80.000, ενώ τέλος, ακολουθεί ο Πανιώνιος με 40.000 φίλους πανελληνίως. 


Χρήσιμα συμπεράσματα που προέκυψαν από την ανάγνωση των δημοσκοπήσεων:

*Σε όλα τα γκάλοπ αν.. προσθέταμε τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και του Άρη, έβγαζαν σε σύνολο τους φιλάθλους του Ολυμπιακού!

*Η Λάρισα, η Ξάνθη και ο ΟΦΗ έχουν ποσοστό πανελλαδικά γύρω στο 0,5%, κάτι που σημαίνει ότι είναι κοντά στις 40.000!

*Στο νομό Θεσσαλονίκης: ΠΑΟΚ 40,8%, Άρης 20,9%, Ηρακλής 8,7%, ΠΑΟ 6,8%, ΟΣΦΠ 5,4%, ΑΕΚ 3,5%!

*Αντιθέτως στην Αττική ισχύει: ΟΣΦΠ 39,7%, ΠΑΟ 32,6%, ΑΕΚ 17,4%, ΠΑΟΚ 2,4%, Πανιώνιος 1,2% και Άρης 0,6%!


*Στα ελληνικά νησιά υπάρχει απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού με το ποσοστό του να ξεπερνά το 50%!

*Ο Παναθηναϊκός υπερισχύει του Ολυμπιακού στην Κρήτη και την Δυτική Ελλάδα (Δυτική Στερεά και Ήπειρο)!

*Στον Πειραιά ο Ολυμπιακός αγγίζει το 70%, ενώ ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν από 12,5% έκαστος!

*Στην Λάρισα, το 37% είναι οπαδοί της ΑΕΛ!


*Παρόμοιο ποσοστό και για τους οπαδούς της SKODA στην Ξάνθη, όπου είναι περίπου 40%!

*Το 65% των Κύπριων υποστηρίζουν και μια ελληνική ομάδα! Το 23,4% τον Ολυμπιακό, το 22,9% τον Παναθηναϊκό, το 12% ΑΕΚ, το 4,6% ΠΑΟΚ και το 1,5% κάποια από τις υπόλοιπες!

*Τέλος, το μεγαλύτερο.. ντέρμπι στους φιλάθλους βρίσκεται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (δηλαδή στους νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης και Ξάνθης), με τις 4 πολυπληθέστερες ελληνικές ομάδες να δίνουν σκληρή μαχη! Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ προηγείται με 23,8%, ο Παναθηναικος 21%, οι ΑΕΚτζήδες είναι 20,1% και οι Ολυμπιακοί 19%!

-----------------------------------------------

* Για το συγκεκριμένο άρθρο εντοπίστηκαν συνολικά 52 πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, αλλά τα παραπάνω αποτελέσματα προέκυψαν, με βάση το μέσο όρο ΜΟΝΟ των 11 πανελλαδικών  ΕΠΙΣΗΜΩΝ δημοσκοπήσεων!

*Παρ’ όλα αυτά, η αναλογία του ποσοστού κάθε ομάδας σε σχέση με μια άλλη ήταν η ίδια (είτε η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ των φιλάθλων, είτε στο σύνολο των κατοίκων της Ελλάδας)! Κάτι το οποίο τονίζει την εγκυρότητα όλων των παραπάνω ποσοστών, αναλύσεων και συμπερασμάτων!


*Τα παραπάνω αποτελέσματα στηρίζονται στα γκάλοπ των εταιριών: V-PRC, ALCO, Metron Analysis, Focus, Tradelink Reputation Research and Consultancy, Sport + Markt, GPO, Palmos Analysis, και στη 15ετή έρευνα των Παντελή Κυπριανού και Μανώλη Χουμεριανού.

*Κλείνοντας, οφείλω να αναφέρω ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που χρησιμοποίησα έχουν δημοσιευθεί είτε σε αθλητικές εφημερίδες (“Goalday”, “Εξέδρα”, “Derby Sports”, “Ole Sports”), είτε σε περιοδικά (“E” της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, “ΑΕΚ Empire”, “Shoot and Goal”), είτε σε πολιτικές εφημερίδες (“Τα Νέα”, “Ελευθεροτυπία”), είτε από το διαδίκτυο ( www.superleaguegreece.net ).

Αλ Καπελόνε

3 σχόλια:

  1. ισως...αλλα επετρεψε να διαφωνησω για κρητη και δυτικη ελλαδα....ολοι ξερουν ότι το ποσοστο του ολυμπιακου είναι γενικα στο 40-41%......κρητη και δυτικα γιατι εχω καταγωγή από μεσολογγι και ιεραπετρα...ξερω ότι η μεγαλη πλειοψηφια είναι με τον οσφππ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ οι ολυμπιακοί είναι οι περισσότεροι στην ελληνική επικράτεια
    Ο Πανιώνιος είναι η τέταρτη οπαδικη δύναμη στην Αττική

    ΑπάντησηΔιαγραφή