Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Το μεγάλο στοίχημα του Βαγγέλη Μαρινάκη (Μιχάλης ο έξω δεξιά)

Μετά την περσινή πέρα για πέρα αποτυχημένη χρονιά για τον Ολυμπιακό, ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της ομάδας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπει στο τιμόνι ένας άνθρωπος με τόση όρεξη, τόσο μεγάλη αγάπη και τέτοιες μεγάλες φιλοδοξίες για την ομάδα του ολυμπιακού! Έναν άνθρωπο σαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ομάδα ενισχύθηκε σε αμυντική, μεσαία και επιθετική γραμμή όμως γίνανε και πάλι σοβαρά λάθη με σημαντικότερο αυτό που για ακόμα μια χρονιά έκανε την εμφάνιση του από τις πρώτες κιόλας αναμετρήσεις της ομάδας. Η έλλειψη ενός μεγάλου προπονητή που να έχει συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο στο παιχνίδι.

Μια τέτοια κίνηση άργησε να γίνει και σε συνδυασμό με την απόκτηση κάποιων μεγάλων παιχτών όπως ο Άλμπερτ  Ριέρα και ο Μάρκο Πάντελιτς που έγινε πολύ αργά, έκανε την φετινή πτήση του Ολυμπιακού στα Ευρωπαϊκά σαλόνια να προσγειωθεί πολύ απότομα.

Τερματοφύλακας δεν αποκτήθηκε και όσο μεγάλος κίπερ κ αν υπήρξε ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι πλέον πολύ γερασμένος για να αγωνίζεται! Γιατί όμως η διοίκηση τον παρακαλούσε να παραμείνει ενώ ο ίδιος είχε αποφασίσει να αποσυρθεί...?

Η ομάδα έπρεπε να ανασυνταχθεί και να ξεπεράσει τον αποκλεισμό βάζοντας πλώρη για τους 2 εναπομείναντες στόχους. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος.

Ποιός όμως θα φανταζόταν ότι μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Europa League θα γινόντουσαν ίσως οι σημαντικότερες κινήσεις για την ομάδα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να αναλαμβάνει τον πάγκο, τον Έντσο Μαρέσκα να αφήνει το λιμάνι (Ευτυχώς για τον ολυμπιακό), και να πιάνει λιμάνι ένας πολύ μεγάλος σέντερ φορ όπως ο Μάρκο Πάντελιτς!

Σε κάθε περίπτωση, η επιμονή και το πείσμα του μεγάλου Βαγγέλη Μαρινάκη γέμισε με αισιοδοξία όλο το φίλαθλο κοινό του Ολυμπιακού που θέλουν μαζί να φέρουν με την στήριξή τους την χρυσή εποχή στην ομάδα!

Το ερώτημα είναι πώς ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να "ρεφάρει" από την φετινή επένδυση και τις χαμένες φιλοδοξίες αφού αυτός ο αποκλεισμός θα έχει επιπτώσεις στην ομάδα για τα επόμενα 5 χρόνια καθώς έχασε και θέσεις στην βαθμολογία της Uefa Πράγμα που έχει μεγάλη οικονομική ζημιά.

Ότι και να λέμε εμείς πάντως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε διαφορετική άποψη και κατάφερε να έχει ίσως το ποιό αξιόλογο και εντυπωσιακό ρόστερ του φετινού πρωταθλήματος που κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα πρωταγωνιστήσει με μεγαλύτερη άνεση από ότι αναμένεται.

Είναι μια καινούργια ομάδα με 14 νέους ποδοσφαιριστές και είναι νωρίς για να αποδώσει ποιοτικό ποδόσφαιρο όμως το αποτέλεσμα εύκολα η δύσκολα εκτιμώ ότι θα το παίρνει..

Μιχάλης, ο έξω δεξιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου