Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Δυο λόγια για τους μικρομεσαίους (Χρήστος ο Τοπορστινός)

Το φετινό πρωτάθλημα έδειξε από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές πως μόνο εύκολο δεν είναι για τους «μεγάλους» μας. Οι θεωρητικά «μικρομεσαίοι» δείχνουν να έχουν δυναμώσει και να είναι έτοιμοι να κάνουν «ζημιές» και φυσικά να χωθούν «σφήνα» στις πιο ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τις αλλαγές που έγιναν φέτος σε κάποιες από αυτές.

Ξάνθη: Μερικά πράγματα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν. Μπορεί η ομάδα να έφτασε ένα βήμα από τον υποβιβασμό στην Β' Εθνική, ή Football league όπως λέγεται πλέον, όμως ο κ. Πανόπουλος, έχει στο αίμα του να αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Ο Νίκος Κεχαγιάς αποτέλεσε παρελθόν και ο Γιώργος Παράσχος τον διαδέχτηκε. Πράγματα που συμβαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο στην Ξάνθη. Όταν ο κ. Παράσχος, έρθει η στιγμή να αποτελέσει παρελθόν, στοιχηματίζω πως ο Γιάννης Ματζουράκης θα τον διαδεχτεί.

Ατρόμητος: Έχει για πολλούς τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή, τον Γιώργο Δώνη. Φέτος αρκέστηκε στο να κάνει μόλις τρεις κινήσεις. Καμαρά, Σαμπού και Βινιάλ, οι παίκτες που επιλέχθηκαν να ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ. Οι πρώτες αγωνιστικές δεν δείχνουν να δικαιώνουν τον Έλληνα τεχνικό. Ήδη άρχισαν και τα πρώτα σενάρια να κάνουν την εμφάνιση τους στις εφημερίδες. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει να δείξει εάν οι διαμαρτυρίες του κόσμου της ομάδας του Περιστερίου είναι δίκαιες.

Καβάλα: Τι να πει κανείς για αυτή την ομάδα; Ήρθε πέρσι από την Β' Εθνική και έκανε πράγματα και θάματα. Έκοψε βαθμούς από όλες τις μεγάλες ομάδες και κατάφερε να «μαγνητίσει» τα βλέμματα. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, κόσμος έφυγε κόσμος ήρθε στην Καβάλα με αποτέλεσμα τις πρώτες αγωνιστικές να ψάχνει τα πατήματά της. Σίγουρα τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν σύντομα αλλιώς το μέλλον του κ. Οκούκα.

Πανιώνιος: Είναι ένας από τους «γρίφους» της φετινής σεζόν. Με τον νεαρό Μίκαελ Στόρε στον πάγκο και πολλές μουρμούρες να ακούγονται πριν καλά καλά ξεκινήσει προπονήσεις τα πράγματα δεν θα ήταν όπως τα περίμεναν ο κ. Κιντής και η παρέα του. Πλέον μετά από τις πρώτες τρεις αγωνιστικές και κυρίως μετά την νίκη επί του Άρη, η ατμόσφαιρα δείχνει διαφορετική.  

Εργοτέλης: Οι Κρητικοί έχοντας σχεδόν την ίδια ομάδα με πέρσι είδαν το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης σαν μια ευκαιρία για ένα καλό ξεκίνημα. Το γκολ του Λαδάκη χάλασε τα σχέδια του Νίκου Καραγεωργίου. Η δεύτερη αγωνιστική και το διπλό στο Βόλο σε συνδυασμό με τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη έφεραν και πάλι τα χαμόγελα. Εάν η ομάδα είναι σταθερή θα μπορέσει να κάνει μια καλή πορεία.

Ηρακλής: Κατάφερε και κέρδισε την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα με πολύ αγώνα και προσπάθεια. Στη συνέχεια έφερε πολύ καλούς παίκτες με αποκορύφωμα την μεταγραφή του Ελευθερόπουλου και του Χοσέμι. Την πρώτη, κιόλας, αγωνιστική έκανε τη ζημιά στον Ολυμπιακό. Μάλιστα σε παιχνίδι που βρισκόταν πίσω στο σκορ. Πλέον είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και όποια ομάδα δεν την πάρει στα σοβαρά θα έχει πρόβλημα.

Χρήστος ο Τοπορστινός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου