Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τρίποδος – Καβάλα, Captain Vs Speaker (Γιάννης ο Κουβάς)

Η ομάδα παίζει διαστημική μπάλα (αν πιστέψουμε αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες), ο κατσούρ είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και ετοιμάζει βαλίτσες για το μαντσεστερ, τώρα που ο σκόουλς έγινε 37 το προωρίζουν για την θέση του και ο σαρριέγκι θα κάνει τα ρεπό του νέστα στην μίλαν (τον αγαπούν στην μίλαν από το ιστορικό 0-1 με την ίντερ πρόπερσι).

όσο υπάρχεις εσύ και η μοικάνα σου αντέχουμε
Ντάξει, δεν θα ασχοληθώ με τον αγώνα, η Πανάθα νίκησε 4-2, πήραμε τους 3 πόντους, κάθε ματς είναι τελικός και τα λοιπά, τα έχετε διαβάσει και αλλού αυτά. Άλλο ήταν το γεγονός που με κάνει να γράψω, το ντου, η καφρίλα, η δίκαιη αγανάκτηση (διαλέξτε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε) του captain στον δημοσιογράφο που μετέδιδε τον αγώνα…
Η αφορμή για αυτό ήταν το ότι για το πέναλτι του ΠΑΟ πήρε θέση λέγοντας ότι δεν είναι (πέφτει σαν το πούπουλο ο Νίνης, όμως παρόλο που έχουμε πολύ θάλασσα γύρω μας, δεν είμαστε Αγγλία, οπότε αυτά θεωρούνται πέναλτι), ενώ για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της καβάλας (το οποίο θεωρώ ότι δεν ήταν, κοντράρει η μπάλα στο πόδι του σιμάο και μετά πάει στο χέρι του), δεν είπε τίποτα. Οι τηλεδιαιτητές δεν ξέρω τι είπαν, δεν με νοιάζει κιόλας. Αν κάποιος θεωρεί ότι έχω πράσινα γυαλιά μπορεί να έρθει σπίτι μου, να κάνει ντου, να σπάσει την πόρτα με πολιορκητικό κριό, να με βομβαρδίσει η απλώς να μου στείλει ένα σχόλιο και να μου εξηγεί την άποψη του. Μπορεί να το παζαρέψουμε λίγο, ίσως στο τέλος τα βρούμε, ίσως όχι.

                               ( αν κάνει κάτι από τα πρώτα παρακαλώ να πει τα λόγια σωστά  )

Στα ραδιόφωνα μετά το ματς, οι δημοσιογράφοι και πολλοί ακροατές στα τηλέφωνα έχωναν στον captain, θυμόντουσαν παλιότερες εποχές, ενώ κάποιοι (φίλαθλοι του ΠΑΟ) τον υπερασπίζονταν, θεωρώντας ότι η ενέργεια του έχει μια δόση γραφικότητας, αγανάκτησης για την άδικη μεταχείριση της ομάδας του και κάτι από ελληνική μαγκιά και παλικαριά.

Προσωπικά, όταν παρακολουθώ ματς, ακούω τον σπίκερ και τσακώνομαι μαζί του όπως και με πολλά μέλη της 11αδας μας, οι φωνές και τα μπινελίκια είναι στάνταρ. Το ίδιο κάνουν και πολλοί «αγνοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου». Δυστυχώς όμως τα ίδια συναισθήματα μου δημιουργούνται και όταν βλέπω ειδήσεις… και η οικογένεια του captain έχει συμφέροντα σε 2 κανάλια, το Mega και το Star… άραγε όταν ακούει τον Πρετεντέρη ο captain θέλει να μπουκάρει στο στούντιο και να το κάνει καλοκαιρινό? Όταν βλέπει την Πετρούλα να λέει τον καιρό παίρνει το Blue Pill και μπουκάρει να τις σκίσει τα ρούχα (που δεν είναι και πολλά κάποιες φορές, πουτάνα κρίση, θα πουντιάσει το κορίτσι).

-Πετρούλα!
-ΝΤΟΥ!!!
Από την άλλη πλευρά, αν στα στούντιο αυτά μπουκάρανε ομάδες απολυμένων δημοσιογράφων, ανέργων, συμβασιούχων, συνταξιούχων, προσφύγων, εργατών και αγροτών πόσους μπράβους, ματ, κομμάντα, ράμπο και στρατιές από τσακ νόρρις θα έφερνε για να προστατέψει την «ελευθερία του τύπου». Άραγε τότε πόσοι και ποιοι θα τάσσονταν με την κάθε πλευρά; Ευκαιρίες υπάρχουν μπόλικες για να το μάθουμε. Εξάλλου, ειδήσεις έχουν τα κανάλια κάθε μέρα, ενώ μπάλα έχει μόνο την Κυριακή! Άσε που στα στούντιο των καναλιών χωράει και περισσότερος κόσμος, ενώ τα δημοσιογραφικά μπούθ των γηπέδων είναι λίγο στενά.

Γιάννης ο Κουβάς

8 σχόλια:

  1. Τσακαλάκο, άκου να σου πω πως έχει το πράμα.. Η βουτια του Νίνη δε δίνεται πέναλντι ούτε στην Αγγλία.. ούτε στην Ελλάδα.. ούτε στην Κορέα.. ούτε στην Αγκόλα.. ούτε στο Σιάμ.. Γκέγκε??

    Κατά τα άλλα καλά το 'ξηγάς το πράμα.. τίμια, ΄ρσενικα και τσουβαλάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η όλη κατάσταση προκαλεί αηδία . Τζάμπα μάγκας ο βαρδινογιάννης (υπαίτιος αυτός και η οικογένειά του για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα) τραμπουκίζει στο όνομα του Παναθηναϊκού. Αρκετά , η υπομονή μας τελείωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον πέναλτι ήταν του Νίνη..ανάλογο με αυτό που είχε κερδίσει και με τον Άρη στο 1-0.Πέναλτι όμως για τις αλάνες που δεν έχει διαιτητές εκεί και αυτός που πέφτει λέει οτι είναι φάουλ και αν δεν δοθεί διαλύεται το παιχνίδι..Μόνο σε τέτοια περίπτωση είναι πέναλτι φίλε βάζελε, και φυσικά αν είσαι παναθηναικός πάλι είναι πέναλτι! Για το πέναλτι της Καβάλας το χέρι είναι χέρι φίλε μου και με απλωμένα τα χέρια όπως πήγε ο Σιμάο καλά να πάθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα υπόλοιπα πλήν του πέναλτι τα πέτυχες στο κέντρο του στόχου! Στην περίπτωση του πέναλτι όμως έριξες το βελάκι στην ξύλινη πόρτα της τουαλέτας που είναι πίσω και αριστερά απο τον κρεμασμένο στόχο...δηλαδή...όπως εκεί που καταλήγει η μπάλα όταν σουτάρει ο Σιμάο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννη Κουβά ήταν δεν ήταν πέναλτι, τέτοιες ενέργειες είναι απλά απαράδεκτες. Η διαφορά μας με την Αγγλία δεν είναι ότι εκεί δεν θα δινόταν πέναλτι (όπως και πουθενά αλλού στον κόσμο όπου ο άνεμος δεν θεωρείται αντίπαλος), αλλά πως αν γινόταν εκεί αυτό, ο παράγοντας θα έτρωγε μία απαγόρευση εισόδου κάνα χρόνο και θα έστρωνε χαρακτήρα. Κι άραγε αν πήγαινες εσύ να διακόψεις την μετάδοση επειδή διαφωνείς με την περιγραφή τι θα γινόταν; Μήπως σε δευτερόλεπτα θα γινόσουν μπάλα και θα σε "σούταραν"; Όχι όπως εδώ που βγάζουν δυο ανακοινώσεις και καταδικάζουν το γεγονός. Αλλά τέτοια ζώα είμαστε εδώ οπότε... ντου από παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για αρχή, ευχαριστώ όλους που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε το κείμενο και να καταθέσετε την άποψη σας!
    Για τα πέναλτι μπορούμε να κρατήσουμε τις απόψεις μας, συμφωνώ πάντως στο ότι ο Νίνης πέφτει εύκολα.
    Όμως αυτό το ποδόσφαιρο έχουμε, μάλλον μας αξίζει αν κρίνουμε από τους παράγοντες μας (είτε αναφερόμαστε στον αθλητισμό είτε σε άλλα θέματα).

    Κάτι Τελευταίο:
    Πριν λίγο έβλεπα πάλι την ομάδα μου να χάνει από την ΑΕΚ και να βγαίνει εκτώς κυπέλλου ουσιαστικά οπότε έχω την πίκρα μου. Μαζί μου ήταν και ο Αλ Καπελόνε (ΑΕΚτζής). Τώρα θέλω να αφιερώσω ένα βίντεο στον πρόεδρο Βαγγέλα και τον "πατέρα" του περσινού μας Ντάμπλ με την επιθυμία να προσέξουν μια φράση της Βάσιας...

    http://www.youtube.com/watch?v=kYlIqmdPyRE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδειά, τα άτομα μέσα δε παίζουν στην αλάνα επειδή γουστάρουν μπάλα, δουλειά είναι, τώρα αν βούτηξε ή όχι δεν έχει σημασία, για αυτό κάνει προπόνηση από τα 12 του, να μπορεί να βουτάει όμορφα! Δεν το έχετε δει πουθενά αλλού δλδ; Αυτό κάτι μου θυμίζει...http://www.youtube.com/watch?v=JS5yLSynG2g.
    Ο σχολιαστής κιόλας όμως το λέει ρε φίλε 3-4 φορές, κάτσε ρε μάγκα λες να σε ακούσει ο ρεφ κ να αλλάξει γνώμη; (Προσωπική μου άποψη ότι δεν είναι κ τόσο τραγικό που το έδωσε, άλλο να το βλέπεις κ άλλο να σαι μέσα...για όποιον έχει παίξει λίγο μέσα στις γραμμές.)Πάντος ο άλλος, μάγκας είναι, ομάδα έχει, κανάλια έχει, δεν είναι ότι έχει κάτι επίπεδα μόρφωσης πιο πάνω από τους άλλους στις κερκύδες για "εκλεπτισμένους τρόπους"...ε ρε πούστι άν ήμουν κ εγώ έτσι θα έμπαινα μέσα κ δεν θα άφηνα να κλείσουν ούτε τα μικρόφωνα!!! έτσι για το γμτ!
    Το θέμα δεν είναι αυτός, ούτε ο κάθε Νίνης αλλά οι γύρω γύρω κ οι μηχανισμοί κ οι παράγοντες τι κάνουν κ πώς το αντιμετοπίζουν..αυτοί είναι τα λαμόγια...κ έχουν θέσεις που μπορούν να δράσουν.
    Καλέ μου κουβά...έγραψα κ εγώ! κ ετοιμάσου για αυτό το ΣΚ...πάμε για γρέιτ φρούτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή