Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αγωνιστική για γερά νεύρα! (Χρήστος, ο Τοπορστινός‏)

Να 'μαστε πάλι εδώ λοιπόν. Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα επιστρέφουμε. Η 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική και κομβική. Η κορυφή και η διαφορά των επτά πόντων του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό δεν μας επιτρέπει να πούμε και πολλά.

Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Ηρακλής - Κέρκυρα

Κατά την γνώμη μου ο Ηρακλής είναι μια από τις τρεις ομάδες που θα πέσει και όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι προγνωστικά δεν χωράνε. Η Κέρκυρα είναι ικανή για τα πάντα. Διαθέτει αρκετά καλούς παίκτες, όπως βέβαια και ο «Γηραιός». Η ισοπαλία φαντάζει ένα ιδανικό αποτέλεσμα.




Ξάνθη - ΑΕΚ

Η 4αρα από τον Βόλο ανήκει στο παρελθόν. Η «Ένωση» θέλει να ξεπεράσει το σοκ αυτό με ένα πολύ καλό διπλό. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη είναι μια, πάντα επικίνδυνη και υπολογίσιμη ομάδα, η οποία μπορεί να κάνει την ζημιά. Έχει πάρει πολλούς βαθμούς στη «ζούλα» και έχει ανέβει ψηλά στην βαθμολογία. Αλήθεια ποιόν παίκτη θα ανακοινώσει η ΑΕΚ την Δευτέρα; Τι χρώματα φοράει μέχρι σήμερα;




Παναθηναϊκός - Εργοτέλης

Τέλος τα ψέματα για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεν έχουν άλλες δικαιολογίες και αν ακόμα πιστεύουν στον τίτλο καλούνται να ξυπνήσουν. Ο Φερέιρα ήθελε μεταγραφές. Αυτές δεν έγιναν και πλέον πρέπει να πορευτεί με το υπάρχον υλικό. Από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης δείχνει να έχει ξεμπλέξει από τα προβλήματα της κάτω ζώνης και να φλερτάρει έντονα με τα πλέι οφ.



Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης

Δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος παίζει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο και μπορεί και βγάζει ωραία πράγματα πάνω στο χορτάρι. Από την άλλη οι Αρκάδες ψάχνουν να βρουν λύσεις για να σκοράρουν. Δύσκολα τα πράγματα. Σε περίπτωση που φύγουν με το κεφάλι κάτω από το Περιστέρι τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και αυτό το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στη Λάρισα, γίνεται «τελικός». Τουλάχιστον έτσι λένε στον Κάμπο.



Πανιώνιος - Καβάλα

Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος έχει την ευκαιρία να πάρει νίκη και να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Κώστας Μήτρογλου έχει πάρει από το χέρι τους «κυανέρυθρους» και τους οδηγεί προς την σωτηρία. Από την άλλη πλευρά η Καβάλα συνεχίζει να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις και να παίρνει νίκες. Με ετούτα και με εκείνα είναι 5η και συνεχίζει.



Λάρισα - Πανσερραϊκός

Ίσως και το πιο εύκολο παιχνίδι της αγωνιστικής. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να μην πάρει τη νίκη η Λάρισα. Ο Νίκος Κωστένογλου θα επιστρατεύσει Αγίους και Αγίες για να πάρει τη νίκη. Από την άλλη πλευρά στις Σέρρες τα πράγματα είναι δύσκολα και το ξέρουν καλά όλοι. Γι' αυτό και η αλλαγή προπονητή. Ο Βούκοτιτς αντικατέστησε τον Κοκότοβιτς, κάτι που ίσως να έπρεπε να έχει γίνει και νωρίτερα. Όπως και να έχει η Λάρισα έχει το προβάδισμα. Εξάλλου είπαμε έχουν «τελικό» την άλλη εβδομάδα στην Τρίπολη.



Ολυμπιακός Βόλου - Ολυμπιακός

Πολύς ντόρος έχει γίνει για τον δανεισμό του Κρίστιαν Νέμεθ στους Θεσσαλούς πριν την αναμέτρηση. Δηλαδή αν ανακοινωνόταν μετά τι θα άλλαζε; Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός καλείται να αγωνιστεί σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Οι Βολιώτες παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, έχουν σώσει το τομάρι τους και δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Εξάλλου νίκες σε τέτοιες έδρες φέρνουν τους τίτλους. Ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος συνεχίζει να εκθειάζει τον Ροτζέριο του Αστέρα, ο οποίος σέρνεται, βάζει ένα ακόμα πολύτιμο εργαλείο στην φαρέτρα του. Έχει πολλά να προσφέρει ο Ούγγρος.



Άρης - ΠΑΟΚ

Η μητέρα των μαχών στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και θέλει να εμφανίσει καλό πρόσωπο στην μετά Κούπερ εποχή. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Μάκη Χάβου θυμούνται την περσινή ήττα που για πολλούς τους στέρησε το κυνήγι για τον τίτλο και ίσως θέλουν να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς. Εξάλλου υπάρχει και η ήττα του πρώτου γύρου με τον Χαβίτο να είναι ο δράστης. Δύσκολα τα προγνωστικά αλλά πιστεύω σε νίκη του Άρη.





Χρήστος, ο Τοπορστινός‏

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου