Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Οι Έλληνες φίλαθλοι τραγουδούν (Μιχάλης ο έξω δεξιά)

Δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που η ευρηματικότητα των Ελλήνων φιλάθλων μας έχει κάνει να χαμογελάσουμε ευχάριστα, παραβλέποντας έτσι και κάποιες κακές κουβεντούλες που εννίοτε ακούγονται!
Θα ξεκινήσω την αναφορά μου απο τον περίφανο λαό του ΠΑΟΚ, όπως λέει και ο μεγάλος Γιώργος Μίνου, και με τα τόπ 5 συνθήματα κατά την προσωπική μου άποψη.


Νο 6) «fuck you in Salonica tonight, Ian Right, Ian Right…». Ακούστηκε το 1997 όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την Άρσεναλ για το κύπελλο UEFA και προκρίθηκε..Εεεε...αυτό έπρεπε να το ακούσουν και να το πιάσουν το νόημα οι Άγγλοι και ιδίως ο Ίαν Ράιτ που έλεγε οτι θα πετύχει 2 γκόλ!

No 5) «Bγαίνει περιφερειακό (ΠΑΟΚ ολέ, ολέ), γκαζώνει το παλιάμαξο (ΠΑΟΚ ολέ, ολέ), και ξαφνικά σε μια στροφή (ΠΑΟΚ ολέ, ολέ), τουμπάρει με την οροφή (ΠΑΟΚ ολέ, ολέ). Απ' τα συντρίμμια βγαίνει μόνος (ΠΑΟΚ ολέ, ολέ), δεν βοηθάει ο τροχονόμος (ΠΑΟΚ, ολέ, ολέ), είναι ατζαμής και τσαμπουκάς (ΠΑΟΚ ολέ, ολέ), ο Τσέκος ο αληταράς». Ακούστηκε όταν πριν το φάιναλ φορ του κυπέλλου Πρωταθλητριών στο μπάσκετ το 1993 ο Χρήστος Τσέκος, προοριζόταν για να αντιμετωπίσει την Μπενετόν αλλά έπαθε ενα αυτοκινητιστικό ατύχημα και έμεινε εκτός!


Εντυπωσιακή η εξέδρα του ΠΑΟΚ!



Νο 4)«Εκεί κοντά στην Πειραιώς υπάρχει μια κολώνα,(Ωωωω) Ο Γιώργος δεν την πρόσεξε και έπεσε σε κόμμα!...Πουτ *..να κολώνα ο Γιώργος ζεί ακόμα!» Ακούστηκε το 1996-1997 αν θυμάμαι καλά όταν ο Γιώργος Αμανατίδης είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι πολύ σοβαρό!! Αυτό θα πεί ευρηματικότητα!


Νο 3) «Κρύο γ *..μιέται η μάνα σου» Ακούστηκε όταν Το 2002 ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην Πράγα, κόντρα στη Σλάβια για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Παρ« όλο που το θερμόμετρο έδειχνε... πολύ μείον, αρκετοί ήταν εκείνοι που πριν ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι, ημίγυμνοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δικέφαλου. Κάποια στιγμή, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο, οι οπαδοί ξεπάγιασαν και έτσι εμπνεύστηκαν το μοναδικό σύνθημα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ εναντίον των κλιματολογικών συνθηκών. Αργότερα, σε μία ανάλογη περίπτωση εμπνεύστηκαν το «ομίχλη γ*...μημένη ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει». Χαοτικά ιστορικό και εμπνευσμένο, έτσι???

Νο 2) «ΠΑΟΚ με κόκα σε βλέπω σαν την Μπόκα, ΠΑΟΚ με χόρτο σε βλέπω σαν την Πόρτο, ΠΑΟΚ με πρέζα σε βλέπω σαν την Τσέλσι...Πάει δεν πάει ο ΠΑΟΚ σας γ*..ει»! Εεεε τώρα αν πώ κάτι θα το αδικήσω αυτό το σύνθημα!


Και...Νο 1) «ΠΑΟΚ, ξέρω 'γώ, ξέρω 'γώ εντάξει...» Ακούστηκε το 80΄ για πρώτη φόρα και για το όνομα του Θεού..δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και ταυτόχρονα καταφέρνει να είναι το πιό ξεσηκωτικό σύνθημα στον κόσμο του ΠΑΟΚ!

Κάποια από αυτά και ακόμα περισσότερα σε αυτή την σελίδα-έμπνευση και φόρο τιμής ΠΑΟΚτζήδων:  http://greekddl.com/foroum/83/111484-top-10--.html

Πάμε στον κόσμο του Ηρακλή που είναι επίσης πολύ συγκινητικός και έχει τα λιγότερα μή υβριστικά συνθήματα...

Νο 6) «ΗΡΑ θεέ, ΗΡΑΚΛΗ θεέ, ΗΡΑ σ'αγαπώ και για σ'ένα ζω, ΗΡΑ τραγουδώ. Όπως παλιά, ΗΡΑ έτσι απλά, μακρυά μαλλιά, σκουλαρίκια στ'αυτιά και ναρκωτικά...» Αν είναι δυνατόν!!!


Νο 5) « Έκανες το Νίκος Γκούμας λίμπα, Ζαν Κασίμπα, Ζαν Κασίμπα»! Ακούστηκε μετά απο νίκη του ΗΡΑΚΛΗ επι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ στο στάδιο Νίκος Γκούμας με πρωταγωνιστή των Ζαν Κασίμπα!

Νο 4) «Εο..Για σ'ένα ζώ και αναπνέω, ΗΡΑ φωνάζω και λέω, δεν θα σ'αφήσω ποτέ. Λαλαλαλαλαλαλα είσαι αρρώστια βαριά»! Πολύ αγνό και μελωδικό!


Νο 3) «Απ'τον καιρό που έπινα χασίσι στο σχολείο(Ωωωω),η καθηγήτρια με έβγαζε έξω με το θρανίο. Και έπειτα πέρασε ο καιρός και το'ριξα στην πρέζα(Ωωωω), με τα παιδιά κατέβαινα κάτω στην Καλογρέζα! Ο πιό καλός ο χασικλής πρέπει να είναι Ηρακλής(Ωωωω) να ναι τρελός, ψυχοπαθής, μα πάνω απ'όλα Ηρακλής»! Εδώ πρέπει να πούμε πως είμαστε κατά των ναρκωτικών τα οποία αντιτήθονται στον αθλητισμό και στην ίδια την ζωή αλλά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί ενα τέτοιο σύνθημα!


Νο 2) «Ταλιμπάν, ταλιμπάν, Ηρακλάρα μου και στο Αφγανιστάν, θα με δείς όταν πάς, και θα παραμιλάς» Χωρίς σχόλια!!!

Και..Νο 1) «Ζαλίζομαι....Ζαλίζομαι....Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω τρέλα, τρέλα στο μυαλό. Έχω ΗΡΑ εσένα στην καρδιά μου, και παντού, παντού σ'ακολουθώ!» Αυτό το κατατάσσω στην πρώτη θέση στην καρδιά μου όντας ποδοσφαιρόφιλος, λόγω της μοναδικότητάς του. Αποκλειστικά Ηρακληδίστικο!



Πάμε στον Ολυμπιακό που ο κόσμος του είναι λίγο καυστικός...και τα συνθήματα του φημίζονται για την ποικιλία στον στοίχο!

Νο 5) «Μας λένε άρρωστους τρελούς, μας λένε παρανοϊκούς, μας λέν δεν είμαστε καλά, λένε δεν έχουμε μυαλό, δεν έχουμε όσιο και ιερό. Μα ότι ο κόσμος και να πεί, βρε δεν μας καίγεται καρφί, ποιός είναι ο λόγος για να ζώ χωρίς τον Ολυμπιακό.Το σπίτι μου το άφησα, την γκόμενα παράτησα και ήρθα εδώ για να σου πώ Θρύλε μου πόσο σ'αγαπώ..θρύλε μου πόσο σ'αγαπώ»! Καθόλου μα καθόλου σουρεαλιστικό..πιστέψτε με! Το κάνουν!


Νο 4)« Δώστε στον Ηλία το ρολόι να μετράει πόσα τρώει»! Ακούστηκε μετά απο μάτς Ολυμπιακού-Αεκ με σκόρ 6-0 και φυσικά αναφέρεται στον Ηλία Ατματζίδη!

Νο 3)«Ρίξτε στον πελάτη άλλα τρία, κόψτε τιμολόγιο μας ψάχνει η εφορία» Αναφέρεται στον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναικό..αλλά πολύ ευρηματικό!


Νο 2)« Δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό, είμαστε άρρωστοι με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Θα γίνουμε καλά, θα βάλουμε μυαλό όταν πάρουμε και το Ευρωπαϊκό. Και αν δεν γίνει αυτό, στ'αρχ*..ια μας τα δυο, πάντα άρρωστοι με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»!

Και..Νο 1)«Δούρος, Ζλατάνος, Δέδες και Βουράκης, Βασάρας, Ορφανός, μπάτσοι, Βουλγαράκης. Κούπα στο κέρμα της χούντας τα παιδιά, στο Γουέμπλευ σας πήγανε με τάνκς και με πο*στιά. Ρότσα, πιστόλα, παράρτημα στην Κρήτη, λεφτά μες'τα λουλούδια Βαρδινογιάννη ΄αγήρτη΄. Μπόχα βρόμα του ΠΑΟ η ιστορία μέσα στην πο*στιά η θύρα 13»...Δεν ασπαζόμαστε τίποτα αλλά πείτε μου στα αλήθεια..ποιός τα έχει εμπνευστεί αυτά τα ασύληπτα συνθήματα?


Δεν λείπουν οι όμορφες παρουσίες!


Ο Παναθηναϊκός έχει και αυτός με την σειρά του το δικό του σημείο αναφοράς..

Νο 3) «Οι γονείς μου μ'ήθελαν καλό γιατρό, δικηγόρο, μπάτσο ή στρατιωτικό, μα εγώ απο μικρός ήμουνα οπαδός και τρελός με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Θέλανε να πιάσω μια καλή δουλειά, αυτοκίνητο, ένα σπίτι και λεφτά, μα εμένα η ζωή μου είναι η Κυριακή, μπύρες μπάχαλα και μια καλή εκδρομή»!


Νο 2) «Κι αν η ζωή μου είναι εκνευρισμένη, κι αν μπαινοβγαίνω σ' έρημα κελιά, ότι κι αν λένε δεν μ' ενδιαφέρει, όλη η ζωή μου στα πράσινα κυλά, Κι αν η πουτ*..να η ζωή ειν' ένα χόρτο μαγικό, δώστε μου λίγο για να πιώ..τον ΠΑΟ να ονειρευτώ και να φωνάξω στον θεό..Πανάθα μου σε αγαπώ. Σαν ηρωίνη σαν σκληρό ναρκωτικό, σαν το χασίς, το lsd για σένα ΠΑΟ μαστουρώνει όλη η γή.. » Όχι στην βία όχι στα ναρκωτικά έχουμε να πούμε και πάλι!


Και...Νο 1) «Έχεις μια ψ*..λή σαν του Γκουσκγούνη, Καραγκούνη, Καραγκούνη»! Μα τί νομίζατε? Ξεχνιέται ο παλιός, καλός Ελληνικός κινηματογράφος??? Μεγαλείο!!!



Πάμε στην Θεσσαλονίκη ξανά και στον Άρη...απίστευτη συνθετική ικανότητα...

Νο 4) «Άρη, Άρη, καψούρα μου μεγάλη, για σένα ήρθα πάλι, εδώ και τραγουδώ. Και για πάντα θα είσαι η ζωή μου, η πιο γλυκιά στιγμή μου, το άλλο μου μισό» Έχετε ακούσει ποτέ πιο αγνό σύνθημα ως ένδειξη αγάπης???



Νο 3) « Άρη ολέ, ολέ ολέ, Άρης και ναρκωτικά, ταξιδεύω για σένα σε όλη την γή,όπου και να πάς θά ' μαι εκεί. Άρης και δεν είμαι καλά. Θεέ μου για σένα τον τρελογιατρό τον επισκέπτομαι συχνά,δεν έχω σπίτι δεν έχω δουλειά,δεν έχω γκόμενα δεν έχω λεφτά, Άρης και δεν είμαι καλά»




Νο 2) «Κι αν έχει γίνει το μυαλό μου μαρμελάδα, κι αν έχω πιεί πολλά ναρκωτικά, κι αν γύρισα μαζί σου όλη την Ελλάδα και σ' ακολούθησα παντού πιστά. Άρη μου είσαι η μαστούρα η μεγάλη, είσαι το πιο σκληρό ναρκωτικό, κι απ' τη θολούρα που μου φέρνεις στο κεφάλι, Άρη να ξενερώσω δεν μπορώ. Άρη ολέ ολέ ολέ ολέ. Και ας το μάθει τώρα όλη η πόλη, ο Άρης είναι το αφεντικό, κι έχει για χρόνια τώρα γκόμενά του ένα δικέφαλο κοτόπουλο» Άχ αυτή η κόντρα των οπαδών!!!

Και...Νο 1) Ακούστε μελωδικότητα και κρίνεται μόνοι σας! Ίσως ότι καλύτερο και ομορφότερο έχει ακουστεί ποτέ...


 

Μια ιδιαίτερη αναφορά, και γι'αυτό την άφησα για το τέλος, αξίζει η
Αναγέννηση Καρδίτσας..Ακούστε!!!

Νο 3)«Ανεφκα απάν, αψλά στην κορομπλιά, για να σε βλέπω ΑΣΑ πιο καλά. Ειδα την Β’ να’ρχεται σιμά, τον Κολινδρό να τρώει μια π*..τσα ΝΑ!» (η γνωστή χειρονομία, που δείχνει και φανερώνει μέγεθος).


Μερικές φορές νομίζεις οτι τα έχεις δεί όλα..όμως....


Εξήγηση: Ανέφκα=Ανέβηκα
Απαν= επάνω
Αψλά = ψηλά
Κορομπλιά = κορομηλιά (φυτό)
Σιμά = κοντά.
Η συνέχεια, βρήκε την ΑΣΑ με το πανέξυπνο σύνθημά της στην δεύτερη εθνική κατηγορία. Οπαδοί από άλλες πόλεις που πήγαιναν στην Καρδίτσα να παρακολουθήσουν παιχνίδι της ομάδος τους, έλεγαν σε στέκια μεταξύ τους, οτι τους έβριζαν στην Καρδίτσα αλλά δεν καταλάβαιναν τίποτα. Έτσι, την χρονιά που η Αναγέννηση ήταν στην Β, βγήκε και το άλλο μισό...



και...Νο 2) «Πλακώθκα στα ουίσκια και στα τσίπρα, για σένα ΑΣΑ μόνο ένα είπα, αχ να σε δω, στην Α Εθνική, κι ας πλατσανίσω με τα μούτρα καταή»!
Εξήγηση: τσίπρα = τσίπουρα
Πλατσανίσω = ρήμα, το οποίο χρησιμοποιείται για κάτι που γίνεται και ακούγεται το χαρακτηριστικό πλάτς. Όπως π.χ. μια σφαλιάρα, η ο ήχος του στομαχιού ή ο ήχος που κάνει όταν ένας καραφλός ποδοσφαιριστής κάνει κεφαλιά!
Μούτρα = μάπα, φάτσα.
Καταή = κατα γης, κάτω στην γη, κάτω.

Και..Νο 1) «Ανέφκι, το γρουν’, στα κεραμύδια, κοίταξε κα τα Τρίκαλα και τσάκωσε τα αρ*..δια, Π*.. νας γιοί, Τρικά –λι νοι, ποτέ σας να μην σώστε, στη Α Εθνική»
Εξήγηση: Ανέφκι = ανέβηκε
Γρούν’ = γουρούνι
Κα = προς
Σωστε = σώσετε, αλλά με την έννοια του σωθείτε η του φτάσετε. Ύπαρχει η έκφραση “ποτέ μη σώεις”, που μεταφράζεται ως ποτέ μην το κάνεις, η ποτέ μην φτάσεις. Είναι σαν το ρήμα do στα Αγγλικά δηλαδής, να ουμε, έτσι…???



Ευχαριστούμε όλους αυτούς που υπήρξαν σημείο αναφοράς μας και αυτή τη φορά, όπως και κάθε φορά και δίνουν τροφή στην δημοσιογραφική μας δίψα!

Μιχάλης, ο έξω δεξιά

6 σχόλια:

  1. File gia ton PAOK tha milas kala! To katalaves?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Polu kalh douleia! Mpravo sou! Polu e3upnh idea ena ar8ro, sugkentrwtiko twn kaluterwn sun8hmatwn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρης-Σαραγόσα "κέρασε μπουγάτσα τον Μιλίτο, βρε Χαβίτο βρε Χαβίτο".
    ΠΑΟ-Ολυμπιακός (μπάσκετ) "είσαι χοντρός είσαι και π_ _τάνας γιος, είσαι μ_ _νί, σε λένε Σοφοκλή". Καλά ειδικά με το δεύτερο για τον Σχορτσιανίτη πέθανα να γελάω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. episis to "efages olo to sklabeniti sxortsianiti sxortsianiti" itan eurimatikotato kai i xorografia me tis sakoules tou omonumou super market ola ta lefta...

    Γιάννης ο Κουβάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή