Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

καημένε Ζοζέ, ο έλληνας δεν μασάει (Γιάννης, ο κουβάς)


Χαμός γίνεται στα σχόλια των αθλητικών ιστοσελίδων όταν αποφασίζουν να γράψουν δηλώσεις του μουρίνιο, οι οποίες συνήθως δεν είναι σαν αυτά τα νερόβραστα που έχουμε μάθει να ακούμε από τους δικούς μας. τα στρατόπεδα είναι κυρίως δύο, οι μουρινιακοί, στους οποίους ανήκω και οι άντι-. Συνήθως τα σχόλια των αντί- λένε για το ότι είναι γραφικός, αλλαζόνας, ότι γουστάρει να είναι ο σταρ της ομάδας, ότι παίρνει τίτλους επειδή του αγοράζουν τους παιχταράδες που θέλει και για το αντιποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του, ότι προκαλεί με την συμπεριφορά του και άλλα τέτοια που μου αρέσουν πολύ να τα διαβάζω.
είμαι και ομορφάντρας γαμώτη μου!
Αν τον έχω καταλάβει καλά τον πορτογάλλο, και αυτού του αρέσει να τα διαβάζει και για αυτό συνεχίζει να δίνει αφορμές για τζέρτζελο. Φαντάζομαι να κάθεται σε κάποια από τις πολυθρόνες του και να διαβάζει πως ο RED_MAN ή ο THESS4 ή o 1924KON ή ο CISSE13 κάθονται και ασχολούνται μαζί του και ξεσκίζεται να γελάει όταν τον αποκαλούν αλαζόνα. Είναι δυνατόν να μην είναι αλαζόνας;
2 τέτοια έχει, δύο, two, zwei, due...
Ο τύπος, ξεκίνησε από μεταφραστής και πλέον έχει 2 Τσου Λου στην ντουλάπα του και όλα στα 48 του χρόνια και ενώ προπονεί ομάδες από το 2000!
Σκεφτείτε, όταν εμείς πανηγυρίζαμε γιατί μπήκαμε στο ευρώ, ο μουρίνιο ανέλαβε την μπενφίκα, όταν εμείς κάναμε τους ολυμπιακούς το 2004 είχε ήδη ένα ουέφα, το πρώτο του ΤΣ.Λ. και πήγαινε στην τσέλσι που θα έπεφτε το χοντρό χρήμα για να ανέβει επίπεδο, με τον «αλλαζόνα» πήρε 2 σερί πρωταθλήματα. Μετά πάει στην ίντερ και με τους αποτυχημένους της ρεάλ (σνάϊντερ και καμπιάσο, που όλοι οι δημοσιογράφοι πέρισυ υμνούσαν σαν παιχταράδες) με τον ετό να παίζει μέχρι και αριστερό μπακ για την ομάδα και με τον «θα Μιλίτο οταν θέλω να μιλίτο» (άλ καπελόνε, μικρέ θεούλη...) να παστελώνει κάργα σηκώνει το τρέμπλ. 
inter + Ch.L. στην ίδια photo
Δηλαδή, τι παραπάνω να κάνει;

Φέτος πάει στην Ρεαλ, τρώει μια ξεγυρισμένη 5άρα από την Μπαρτσα και καταλαβαίνει που ήρθε. Δεν περνάνε 5 μήνες, σηκώνει κούπα απέναντι στην Μπαρτσα, έφτασε με την Ρεαλ στους 4 του ΤΣ.Λ και είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα, πίσω από την αντικειμενικά καλύτερη ομάδα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Πιστεύει κάποιος πως με αυτή την ρεάλ, αν την έπαιρνε και πήγαινε στο ιταλικό πρωτάθλημα ή στο αγγλικό δεν θα τα είχε σηκώσει από τον φεβρουάριο;

με 3 αυτοκόλλητα κερδίζεις 20 άλογατα να ουμ
Έχω γνωρίσει άτομα που έχουν αλλαζονική συμπεριφορά επειδή το αμάξι τους γράφει «ΤΟΥΡΜΠΟ», επειδή πίνουν καφέ πρώτη μούρη στο «ιν» μέρος, επειδή τα έχουν με την γκόμενα της σχολής, επειδή πίνουν ξύδια και δεν ξερνάνε, επειδή βγαίνουν έξω και μπορούν να ανοίξουν μια φιάλη HAIG, επειδή πήραν πτυχίο, επειδή επειδή κτλ. Όλοι αυτοί θεωρείται φυσιολογικό (από τον μέσο έλληνα) να συμπρειφέρονται έτσι, αλλά δεν ανέχεται από τον μουρίνιο να ακούει πως είμαι ο special-1, φτιάχνω ομαδάρες και σας πουλάω τρέλα γιατί μπορώ. Ίσως, αν έρθει στην ελλάδα και πάρει το Champions League με τον καράμπελα, τον σαρριέγκι και τον ζαϊρί να τον συμπαθήσουμε λίγο.
μακριά από τον αθλητισμό, ναι στα ναρκωτικά
Γιάννης, ο κουβάς

7 σχόλια:

  1. Διαφωνώ!

    Ο Mουρίνιο είναι τεράστιος προπονητής.

    Είναι ο καλύτερος τακτικιστής. Μπορεί να προσαρμόσει την εκάστοτε ομάδα του στις ανάγκες κάθε αγώνα και ελίσσεται καταπληκτικά κατά τη διάρκεια του, όπως κανένας άλλος.

    Ωστόσο, προσωπικά δεν τον θεωρώ τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο γιατί δεν έχει δημιουργήσει ακόμα κάποια ομάδα-πρότυπο όπως η Μπάρτσα του Γκουαρντιόλα, η Μαν Γιουν του Σερ Άλεξ, ο Άγιαξ του Φαν Γκαλ ή η Μίλαν του Σάγκι.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα του είναι ότι δε σέβεται το άθλημα.

    Δεν είμαι κατά των αμυντικών τακτικών.

    Όμως, υπάρχει ένα όριο.

    Θυμάμαι πέρσι την Ίντερ στο Καμπ νου να εκτελεί κόρνερ και να μην έχει παίκτη στην περιοχή. Εγώ αυτό δεν το έχω δει ούτε από την Προοδευτική, ούτε από τον Ιωνικό , ούτε από την Αργυρούπολη.

    Και το φοβερό είναι ότι εμείς θαυμάζουμε την τακτική του Μουρίνιο, αλλά ντρεπόμαστε για τις παράλληλες πάσες του Δέλλα με τον Κυργιάκο στο EURO της Ελβετίας.

    Η αλαζονεία του δεν έχει ταβάνι και δε διαθέτει ίχνος ευγένειας.

    Ανώτεροι προπονητές από αυτόν δεν έχουν ούτε το μισό τουπέ του.

    Υ.Γ Χθες αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν ξέρει ούτε να χάνει, ούτε να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του αντιπάλου.

    Άρης ο τέρμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα γράψει ένα κατεβατό, όμως με πρόδωσε η τεχνολογία, οπότε θα πω μόνο το ζουμί.

    Καλή η aniston αλλά η jolie της έφαγε τον άνδρα για πλάκα.
    Ωραία η χρουσαλλά, όμως η στικούδη γίνεται αφίσσα στα συνεργεία.
    Καλή η anne Hathaway όμως η Megan Fox είναι θάνατος.

    Καλός ο Dickinsοn, αλλά Lemmy δεν θα γίνει ποτέ.

    Τρομερός ο K.Reeves στο Matrix, όμως ήρωας ήταν ο John McCLane.

    Άσε που και οι ομάδες του εμένα μου άρεσαν, το αν θα γίνουν πρότυπα το θεωρώ και λίγο δημοσιογραφικό και για τα τρόπαια δεν νομίζω πως χρειάζεται να τα λέμε πάλι.

    Ο τύπος είναι των άκρων, χτες το επιβεβαίωσε κάνοντας τα πουτάνα στο ματς όταν κατάλαβε πως χάνει. Όμως αυτή ακριβώς η στιγμή που του γυρνάνε τα μυαλά μου τον κάνει περισσότερο συμπαθή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OK! Σεβαστά όλα αυτά αλλά...

    Απλά, δε γουστάρω ανθρώπους που επιδιώκουν την επίτευξη του στόχου τους χωρίς να τους απασχολεί ο τρόπος και που δε δείχνουν ίχνος σεβασμού (στο άθλημα, στον αντίπαλο, στους διαιτητές, στους δημοσιογράφους, στο κόσμο) και αξιοπρέπειας.

    Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί...

    Υποκειμενικά είναι όλα!

    Υ.Γ: Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι σε κάθε ήττα ψάχνει αφορμή να τα φορτώσει στο κατεστημένο ενώ όταν ευνοείται κάνει την πάπια. Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ευνοηθεί.

    Υ.Γ2: Ξέχασα να σου πω ότι το κείμενο είναι πολύ ενδιαφέρον. Άσχετα με το ότι διαφωνούμε για το Μουρίνιο.

    Άρης ο τέρμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρη φίλε μου, Μουρίνιο και ξερό ψωμί. Μας φάγανε οι ευγένειες. Έτσι μαλθακός που είναι ο Γκουαρντιόλα, έτσι λουλούδες είναι και οι παίχτες του εκτός απο τον Ντάνι Άβεζ που είναι καρατσαμπουκάς.(Αυτός πρέπει αν γίνει αριστερό μπάκ του Μουρίνιο) Οι λουλούδες!!!!! Που χθές ο Πέντρο μόνο ήταν συνολικά 15 λεπτά κάτω και έκανε τον ψόφιο. Άλλα 10 έκατσε ο Μπούσκετς! 2-3 λεπτά ο Μέσσι εεε... και κανένα 10λεπτο όλοι οι υπόλοιποι, άντε να παίχτηκε μπάλα στο ένα ημίχρονο μόνο. Και σε αυτό οι Κύριοι "πρότυπο" αλλάζαν παράλληλες μπαλιές στην άμυνα και πού και πού στο κέντρο που το κάνουν και καλά. ΚΑι άμα δεν έμενε με 10 η Ρεάλ δεν θα βάζαν γκόλ ποτέ!
    Άλλωστε εσύ δεν λές οτι καλή χρυσή η Μπάρτσα αλλά δεν έχει έναν να δέρνει? Αποφάσισε τι θές! Ο προπονητής ευθήνεται για όλα αυτά! Και γα να ξέρεις σε όσες ομάδες έχει πάει όλοι οι ποδοσφαιριστές τον λατρεύουν και δεν έχει να πεί κανείς κακιά κουβέντα γιαυτόν! Τυχαίο? Δεν νομίζω!

    Λάθος του Μουρίνιο που έβγαλε τον Ντι Μαρία αν θυμάμαι καλά για να βάλει τον Αντεμπαγιόρ αλλά δεν μπορούσε να κάνει ακι αλλιώς γιατί υπολόγισε να χτυπήσει στα στημένα.

    Πώς να το κάνουμε όμως ρε παιδιά είναι κωλόπαιδο ο Μουρίνιο αλλά είναι ο καλύτερος. Τα γουστάρω τα κωλόπαιδα!!!!
    Και ο λόγος που δεν έκανε ομάδα πρότυπο είναι γιατί δεν κάθεται πολλά χρόνια σε μία ομάδα! Αν καθόταν θα την έκανε!

    Συνεπώς συμφωνώ με τον Γιάννη αλλά.....Γιαννάκη θα σε τραβήξω τα αυτιά!!!!!!! Κάτω τα χέρια απο τον πιστολέρο γιατί δεν θα τα πάμε καλά! Καθόλου καλά!!!! Μην ξανακούσω κουβέντα για τον Μήτρογλου γιατί θα του πώ του χρόνου να βάλει άλλα 2 γκολάκια σε εσάς τα Βαζελάκι!!!! Άντε μπράβο!!!!!!!!

    Μιχάλης, ο έξω δεξιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιχάλη, αδερφοί και φίλοι αλλά:

    - Οι παίκτες της Μπάρτσα είναι κάτω συνέχεια γιατί στα 3 αυτά ματς τα πατήματα με τις τάπες και οι αγκωνιές που έχουν φάει δε μετριούνται. Άλλο το δυνατό παιχνίδι και άλλο το αντιαθλητικό.

    http://www.youtube.com/watch?v=UlG2oWjniBo&feature=player_embedded

    το βίντεο αφορά τον τελικό κυπέλλου μόνο. Για το ότι έμεινε με 10 στο 117' η Ρεαλ, ο Μουρίνιο δε μας έιπε τίποτα.

    Ακόμα, τότε ο Γκουαρντιόλα και οι παίκτες της Μπάρτσα δεν είπαν λέξη για τη διαιτησία παρά την ήττα.

    - Τις παράλληλες πάσες στο κέντρο, τις έκαναν γιατί η ρεάλ αν και γηπεδούχος περίμενε πίσω από τη σέντρα και όταν έπαιρνε τη μπάλα την έχαναν στην τρίτη πάσα.

    - Οι παίκτες της Ρεάλ δέρνουν τους Καταλανούς όχι γιατί είναι πιο μάγκες, αλλά γιατί δεν μπορούν να παίξουν μπάλα με αντίπαλους αυτούς.

    - Τέλος, ο Μουρίνιο, ο τσαμπι αλόνσο, ο Κριστιάνο, ο Ράμος, ο Πέπε κλαίγονται για την αποβολή ενώ ήταν πεντακάθαρη. Ακόμα κλαίγεται ο ο Αντεμπαγιόρ που μπορούσε να αποβληθεί 2 φορές σε ένα ημίχρονο όπως το πήγαινε.

    - Ναι έγραψα ότι ο Γκουαρντιόλα πρέπει να βρει κάποιον νταη να τσαμπουκαλευτεί με τους μαδριλένους γιατί τόσο τραμπουκισμό δεν τον αντέχω. Ας πάρει το Νίντζα Ντε Γιογκ.

    Άρης ο τέρμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να πω ότι το κείμενο δεν είχε σαν θέμα τον αγώνα αλλά τον μουρίνιο σαν προσωπικότητα επειδή δίνει αυτό το κάτι παραπάνω στους αγώνες, ειδικά σε αυτούς με την μπαρτσελόνα.

    στο πως αντιμετωπίζει αυτά τα ματς, νομίζω πως δεν γίνεται να κάνει κάτι διαφορετικό, τα πάει στην δύναμη και στήνει την ομάδα του αμυντικά. είναι γελοίο να ζητάμε να παίξει επιθετικά ή κάπως αλλιώς και στην επόμενη πρόταση να λέμε ότι η μπάρτσα δεν παίζεται. του ζητάς να ξεφτυλιστεί δηλαδή; να θυμίσω ότι δεν παίζει στο playstation τους αγώνες για να κάνει Load αν δεν του κάτσει το αποτέλεσμα.

    τώρα, όσον αφορά τα παράπονα για τους διαιτητές, το ξύλο κτλ, η αλήθεια είναι ότι οι της μπάρτσα τρώνε παραπάνω ξύλο όταν παίζουν με ομάδες του ζοζέ, ίσως επειδή όλες οι άλλες ομάδες δεν πολυασχολούνται, ξέρουν από τη φυσούνα πως τα 3 μπαλάκια είναι δεδομένα.
    επίσης, είναι φυσιολογικό να είναι poor-loosers οι της ρεάλ, να έχουν εγωισμό, να τσαντίζονται και να ρίχνουν καμία ψιλή, δεν περιμένεις από κάποιον που φοράει την φανέλα της ρεάλ να περιμένει να λήξει το ματς σαν να έπαιζε στην οσασούνα ή την αλμερία σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε λέω ότι κακώς παίζει αμυντικά και σκληρά.

    Καλά κάνει. Απλά δεν έχει όριο ενώ πιστεύω θα έπρεπε. Το παρακάνει.

    Δε υποστηρίζω ότι πρέπει να παίξει επιθετικά και να φάει 5 για το καλό του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο δεν έιναι τσίρκο. Πρέπει να κερδίσεις.

    Κυρίως δεν αντέχω τη κλάψα. Έχεις ενα συγκεκριμένο τρόπο. Το Σάββατο σου βγήκε και όλα καλά. Προχθές δε σου βγήκε και σου φταίει όλο το σύμπαν.

    Απλά έχασε.

    Υ.Γ: Πάρε το σκόκο, Ζοζέ, να βάλει το Μέσι στη θέση του.

    Υ.Γ 2: Όλα υποκειμενικά είναι. Πάντως ο Έλληνας κάγκουρας δεν παλεύται...

    Άρης ο τέρμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή