Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Εθνικός Συναγερμός! Τί συμβαίνει? (Μιχάλης, ο έξω δεξιά)

Δυστυχώς φίλοι αναγνώστες το πρωτάθλημα που τόσο αγαπάμε να μισούμε έχει τελειώσει εδώ και έναν μήνα και έτσι κι εμείς έχουμε αφήσει τους αναγνώστες μας,δηλαδή εσάς, διψασμένους απο την έλλειψη της χιουμοριστικής μας προσέγγισης ώς προς τα αθλητικόκοινωνικά δρόμενα αυτού του μάταιου κόσμου!

Μετά απο αυτή την ποδοσφαιρική σεζόν, όπως κάθε ποδοσφαιρική σεζόν, κάποιοι κλαίνε και κάποιοι γελάνε, κάποιοι όπως εγώ δικαιώνονται και κάποιοι άλλοι παίρνουν το μακρύτερο αλλά πολυτιμότερο και χρηστικότερο μέρος ενός ζωοποιού αντρικού οργάνου και κάποιοι βγαίνουν ιππότες και κάποιοι άλλοι μαύρες κότες όπως λέγαμε και στο δημοτικό...(Δοξασμένα χρόνια αυτά).





Είμαστε σε μία εποχή όπου απο την μια ακούμε οτι λεφτά υπάρχουν και λεφτά δεν βλέπουμε και απο την άλλη παίρνονται δεινά οικονομικά μέτρα με προοπτική να γίνουν ακόμα δεινότερα, με σκοπό την απόσβεση του εθνικού χρέους αλλά κατά τα άλλα αυτό το χρέος μεγαλώνει και αυτό γίνεται επειδή κάθε φορά δανειζόμαστε απο τους ίδιους δανειστές 100 και πρέπει να επιστρέψουμε 106. Ε, πώς στην ευχή να μειωθεί? (Στον τάφο τα σάβανα δεν χρησιμεύουν..να δώ τι θα κάνετε όλα τα λεφτά του κόσμου?)



Μιλάμε φυσικά για ένα χρέος που αν είχαμε λίγη Ελληνική λεβεντιά απο αυτή του παρελθόντος και λίγη υπεροψία αν ακόμα θέλετε, δεν θα έπρεπε ως κράτος να αναγνωρίσουμε αυτό το χρέος αναλογιζόμενοι τις οφειλές του Γερμανικού κράτους ώς αποζημιώσεις κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο προς την χώρα μας οι οποίες προκύπτουν και απο αρκετή κλεμμένη εθνική περιουσία!


Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο η χώρα μας όπως και η κάθε χώρα οποιουδήποτε λαού δεν είναι καρπούζι για να κοπεί σε φέτες και να πάρει ο καθένας το μερίδιο του, και αναφέρομαι στους κρατούντες αυτών!


Η χώρα οδεύει σε "οικουμενική" κυβέρνηση καθώς η ανικανότητα της παρούσας κυβέρνησης οδήγησε σε αδιέξοδο πράγμα το οποίο φαινόταν ξεκάθαρα απο το τέλος του προηγούμενου έτους, αλλά δεν ξέρω πόσο οικουμενική θα είναι! Οικουμενική με στελέχη δυο κομμάτων για παράδειγμα δεν θα είναι και πολύ οικουμενική! Αναμένονται εξελίξεις στις 15/6/2011.

Και μέσα σε όλο αυτό το χάος αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ και λέγεται ποδόσφαιρο προσπαθεί αν διασωθεί με ότι του έχει απομείνει αλλά και αυτό είναι κατ’ εικόνα και καθ ΄ομοίωση αυτού του κράτους που απο όπου και να το πιάσεις βρομάει! Άλλες ομάδες έχουν εύνοια και συγκάλυψη και άλλες παλεύουν με όλα τους τα μέσα ενάντια σε δαίμονες όχι απλά την σωτηρία τους αλλά για την βιωσιμότητα και την ύπαρξή τους. Και φυσικά όπως η χώρα έτσι και κάποιες ομάδες έχουν διοικούντες που δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε περίπτερο!



Σε αυτή την χώρα ζούμε, με χούλιγκανς μέσα και έξω απο τα γήπεδα. Σε μία χώρα που μαζεύονται οικογένειες να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο και οι πληρωμένοι επαγγελματίες χούλιγκανς το αμαυρώνουν! Σε μια χώρα που διαδηλώνουμε ειρηνικά στις πλατείες και έξω απο την βουλή και οι πληρωμένοι επαγγελματίες χούλιγκανς αμαυρώνουν τις συγκεντρώσεις αυτές! ΝΑΙ! Έτσι ακριβώς συμβαίνει! Με την βία προσπαθούν να μας σπάσουν και να μας μολύνουν γιατί η βία γεννάει βία και μόνο βία!!!

Τους εαυτούς μας πρέπει να νικήσουμε για να σωθούμε! Τους κακούς μας εαυτούς για να έχουμε μια χώρα όπως έχουμε καθήκον να ξαναφτιάξουμε, για να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον όπως αρμόζει στα παιδιά μας που δεν φταίνε σε τίποτα για τις επιλογές μας ώς τώρα και κατεπέκτασην για να έχουμε υγιές ποδόσφαιρο!

Τέλος, δεν θα ήθελα να σας δείξω τέτοιες εικόνες για να ευαισθητοποιηθείτε και να κουνηθέιτε αλλά θα ήθελα να ευαισθητοποιηθείτε για να μην έχω στο μέλλον τέτοιες εικόνες να σας δείχνω....Έτσι κινδυνεύουμε να γίνουμε κι εμείς όπως αυτοί οι άτυχοι συνάνθρωποι μας...


Αξίζει τέτοιο μέλλον σε κανέναν???


Μιχάλης, ο έξω δεξιά

1 σχόλιο:

  1. μπραβο ρε μιχαλη πολυ καλο αρθρο.δειτε και την αλλη πλευρα που δεν δινει δεκαρα για τον συνανθρωπο.http://www.google.gr/imgres?start=136&hl=el&biw=1680&bih=925&tbm=isch&tbnid=ryjmh4OyHijVNM:&imgrefurl=http://892fm.blogspot.com/2010_09_02_archive.html&docid=w3CVqaMDc_yHJM&imgurl=http://3.bp.blogspot.com/_AODbxPFMnVw/TH99BKt9OGI/AAAAAAAAEtQ/jVpRxSXtKBE/s400/rich_woman.jpg&w=400&h=300&ei=8NjYT7SbEouO4gT5yOX2Ag&zoom=1&iact=hc&vpx=339&vpy=427&dur=2559&hovh=194&hovw=259&tx=159&ty=102&sig=117504002286985912042&page=4&tbnh=133&tbnw=177&ndsp=48&ved=1t:429,r:33,s:136,i:261
    παναγιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή